.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Как да боядисаме великденските яйца с вратовръзки

LadyZone.bg | преди 1 година
366716.jpg
<em><strong>Снимка: ourbestbites.com</strong></em>
Нещо много лесно, но изключително ефектно

Да боядисаме яйца без бои не е чак толкова трудно. Може просто да използвате старите вратовръзки на съпруга си или друг копринен плат с интересен десен. Ето как става:

Необходими материали:

  • парчета от 100% копринена вратовръзка (риза, шал)
  • ножица
  • памучни парчета плат
  • конци или мека тел


Материята в случая е особено важна, защото гарантира качествено оцветяване на черупката на яйцето. Затова първо се уверете, че платът, който ще използвате, не е полиестер или друг вид изкуствена тъкан. Тази информация обикновено е написана върху етикета на дрехата.
Вратовръзки може да купите и от магазините за дрехи втора употреба. Така боядисването на яйцата няма да ви излезе скъпо.

366712.jpg
<em><strong>Снимка: ourbestbites.com</strong></em>
Коприната в тъмни цветове – тъмносиньо, лилаво и червено оцветяват най-добре. Принтовете с дребни фигурки са за предпочитане, защото могат да се отпечатат цели върху яйцето.

* Срежете вратовръзката по шевовете и махнете подплатата (почти винаги има такава), за да остане само коприната.

Нарежете я на парчета, които са достатъчно големи, за да покрият едно яйце.

Увийте го плътно, като внимавате лицевата страна на плата да остане отвън. Стегнете възможно най-много, но внимавайте да не счупите яйцето. Колкото по-плътна е коприната около яйцето, толкова по-добре ще се отпечата шарката от плата върху него. Гънките по плата ще придадат ефект на акварелни бои върху черупката.

366713.jpg
<em><strong>Снимка: ourbestbites.com</strong></em>
След като ги увиете във вратовръзката, ги увийте и в памучното парче плат. Най-добре е то да е с цвета на черупката. Другият вариант е просто да е бяло. Стара калъфка на възглавница би свършила чудесна работа. Вържете с конец или мека тел.

366714.jpg
<em><strong>Снимка: ourbestbites.com</strong></em>
Сложете яйцата в тенджера и ги залейте с вода. Добавете 1/4 ч. ч. винен оцет и оставете за заврят. Варете ги около 20 минути. Извадете ги и ги поставете върху хавлиена кърпа, за да изсъхнат и да изстинат.

366715.jpg
<em><strong>Снимка: ourbestbites.com</strong></em>След това развържете. Ще получите прекрасно оцветени яйца с различни весели фигурки по черупката.

Ключови думи:Великден, Яйца, Сръчно
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?