.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

"Chanel" спира да използва кожа в колекциите си

Евгений Милов | преди 19 седмици
Chanel
Снимка: Getty Images
"Коко без кроко" - модната къща се присъединява към похода на Versace, Michael Kors, Gucci и Burberry

Парижката модна къща "Chanel" обяви, че повече няма да използва животински кожи в бъдещите си колекции.

Френският моден бранд ще спре да произвежда луксозни стоки от екзотична кожа на крокодили, гущери и змии, както и кожа с косъм, въпреки че рядко ги употребява в колекциите си.

Chanel
Снимка: Getty Images

Вместо това "Chanel" ще работи по разработването на нови устойчиви материали, които имат слабо негативно въздействие върху околната среда.

Джон Галиано се отказва от използването на кожи и става вегетарианецМодният дизайнер от "Maison Margiela" е поредното голямо име, което се отказва от животинските кожи

До забраната на кожите за "Chanel" се стигнало, след като станало все по-трудно да бъдат доставяни кожи, които едновременно да отговарят на стандартите за етичност и качество на луксозния бранд.

"Chanel" е поредното голямо име в света на модата, което обявява, че спира употребата на животински кожи в колекциите си.

"Chanel" се присъединява с мотото "Коко без кроко" към нарастващия списък на модните къщи, които спират с употребата на кожа, който към момента включва "Versace", "Michael Kors", "Gucci" и "Burberry", дизайнерите Жан-Пол Готие и Джон Галиано.

"Versace" се отказва от животинските кожи"Не желая да убивам животни, за да правя мода", заяви Донатела Версаче
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Статии за четене или видео за гледане?