.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

В чест на децата ин витро - Art Baby Fest 2011

| преди 8 години
В чест на децата ин витро - Art Baby Fest 2011
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
На 16 април (Лазаровден) ще отпразнуваме пролетния празник на децата, родени след прилагане на модерни асистирани репродуктини технологии.
На 16 април (Лазаровден) ще отпразнуваме пролетния празник на децата, родени след прилагане на модерни асистирани репродуктини технологии.  Мястото на събитието е зала „Резиденция Бояна” на Националния Исторически Музей, а часът - 11 сутринта.

Инициатори са семействата, сдобили се с деца по метода ин витро. Малките ще демонстрират своите умения в областта на науката, изкуството и спорта. Някои от тях ще са част от музикално-артистичната програма, в която звезди ще са АКАГА, Графа, „Фа диез”, Мая Нешкова и др.

Art Baby Fest 2011” цели да покаже, че тези деца са желани и отглеждани с изключително много любов. Освен това са живото доказателство за капацитета и мощта на съвременната медицина и биология в областта на човешката репродукция, както и за ефективността от обединените усилия на правителствени институции и неправителствени организации за преодоляване на проблемите, свързани с демографската криза в страната.

Както е добре известно, България през последните две десетилетия е в демографска криза - за период от 20 години нацията е намаляла с близо 2 милиона души. Това се дължи, от една страна на емиграционен отлив (и то предимно на млади хора, в репродуктивна възраст), а от друга – на силно негативния естествен прираст, най-вече поради силно намалената раждаемост.  През последните години българите неведнъж сме били със статута на най-изчезваща нация в света...

В същото време, у нас има не по-малко от 240,000 - 250,000 двойки с репродуктивни проблеми. През  последните  25 години  екипите  от  лекари, биолози и акушерки, ръководени от Д-р Павлета Табакова, чрез методите на АРТ (модерните асистирани репродуктивни технологии - ин витро оплождане, инсеминации, криоконсервация и др.) и реподуктивната хирургия са създали над 1000 деца, някои от които вече сами са станали родители.

На Лазаровден от 2000 г. подобни срещи на децата се организират вече няколко пъти.

Децата ще получат подаръци, а освен това можете да се включите с помощ в паричен вариант за социално слаби семейства в нужда.
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?