.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Тази жена вече пътешества от 5 години по света

Евгений Милов | преди 40 седмици
Instargam/Maartje Smit
Снимка за спомен от българската граница Снимка: Instargam/Maartje Smit
През живота си холандката вече е посетила над 90 държави

Как е възможно човек да пътешества по света вече 5 години? Може, ако се казва Маарте Смит, която е по пътя от февруари 2012 г. Холандката има изключително силен приключенски дух, благодарение на който професионалната инструкторка по подводно гмуркане вече е посетила над 90 страни в света през живота си. 

Можете да разгледате нейните приключения в Инстаграм, защото тя е момичето зад профила "Wanderlicious", където споделя разкошни снимки, ценни съвети и лични истории от триповете си по земното кълбо.

Холандката се надява да вдъхнови и останалите да зарежат скучната си работа, за да грабнат раницата и да изследват красотата на планетата като нея.

Самата тя напуска позицията на проджект мениджър през 2012-а, като си купува еднопосочен билет за Мексико, откъде да започне своя нов живот.

"Сигурна съм, че всеки работещ в офис тайно завижда на албумите ми със снимки в социалните мрежи заради това, че не може да живее по същия начин. Не разбирам защо хората си мислят, че не могат да го направят", пита се Смит.

Колко дълго време може едни човек да си вземе ваканция от живота? Доста, в нейния случай - вече цели пет години. Вижте от следващите снимки в Инстаграм едни от най-паметните моменти от пътешествието й, което дори минава през България:

 

С какво спите?