.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Популярна дестинация в Бали се оказа "фалшифицирана" от инфлуенсърите в Инстаграм

Евгений Милов | преди 14 седмици
Twitter/@polina_marinova
Снимка: Twitter/@polina_marinova
"Водното" отражение в храма Лемпуянг, наричан "Портите на небето", се прави с огледало...

Статията може да разочарова много туристи, тръгнали на пътешествие към Бали това лято, но реалността е такава - една от най-популярните дестинации на острова е "фалшифицирана" от инфлуенсърите в Инстаграм.

Така предварително ви спестяваме разочарованието, което ще преживеете на място, когато откриете, че тя е "манипулирана", за да изглежда различно на снимките, правени за социални мрежи.

Става дума за храма Лемпуянг в Карангасем, наричан "Портите на небето", който привлича хиляди посетители всяка година.

Много от туристите идват, само за да пресъздадат снимки, които вече са видели от другите потребители в Инстаграм - хора, стоящи по средата на храма над "водата", която отразява като огледало всичко.

В действителност обаче "огледалото" е чиста проба фотографска фалшификация, тъй като в индуския храм няма никаква вода, най-много няколко локви.

храма Лемпуянг в Карангасем
Снимка: iStock

Всичко опира до майсторското заснемане на снимките с истинско огледало, което се поставя под камерата, за да се получи "фалшивата" забележителност, както и опашките от желаещи да се снимат пред нея.

храма Лемпуянг в Карангасем
Снимка: iStock

Миналата седмица редакторката на "Fortune" Полина Маринова, специалист по рисков капитал и предприемачество в списанието, сподели шокирана каква е истината зад магичните кадри в Инстаграм.

"Ето доказателство, че инфлуенсърите в Инстаграм съсипват всичко. Моите надежди и мечти бяха разбити, когато разбрах, че "водата" в "Портите на небето" всъщност е просто парче стъкло под iPhone", пише Маринова към снимките в Туитър.

Не искам да преживея още едно лято с инфлуенсъриПовлияйте върху живота, като лишите Инстаграм от фалша
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?