Най-голямата музикална радиоверига в страната – радио N-JOY, и Столична община обединяват усилия в мащабна екологична кампания, наречена „Зеленото приключение на Инспектор N-JOY“. В рамките на пет седмици емблематичното лице на радиото – Инспектор N-JOY, ще ви информира и показва как да намалите хранителния си отпадък, къде да изхвърляте разделно ненужните си вещи и с какво можете да помогнете за изграждането на един по-чист и зелен град. По време на „Зеленото приключение на Инспектор N-JOY“ очаквайте поредица от интервюта, снимки и видеа от актуални инициативи на Столична община, в които ще може да се включите и самите вие!

Всяка седмица от „Зеленото приключение на Инспектор N-JOY” ще бъде посветена на различна тема, засягайки множество проблеми от екологична гледна точка и давайки решения за това как да намалим замърсяването на въздуха, как да изхвърляме едрогабаритни отпадъци, токсични препарати и живакосъдържащи уреди, къде да оставим за рециклиране електронно и електрическо оборудване и много други. 

„Зеленото приключение на Инспектор N-JOY ще обикаля столицата и страната без вредни въглеродни емисии с помощта на електромобили, посвещавайки се на идеята за удобен и екологично чист транспорт. Партньори на радио N-JOY и Столична община  в това приключение са Еldrive - иновативна компания, която развива и налага електромобилността в Югоизточна Европа, като изгражда инфраструктура от зарядни станции и отдава електромобили под наем.

В рамките на кампанията радио N-JOY и Столична община ще предоставят пълна и актуална информация за видовете отпадъци от домакинствата, за това как и къде те да се предават и събират по щадящ околната среда начин, как се преработват био отпадъците, как да създадете домашен компост и още много други. Целта на кампанията е да насочи, улесни и подкрепи максимално усилията на всички, загрижени за добруването на своята улица, своя квартал, своя град, своята планета.

Следете „Зеленото приключение на Инспектор N-JOY“ - съвместна кампанията на радио N-JOY и Столична община и можете да спечелите и страхотни награди от парк-хотел Олимп /Велинград/, АBO Pharma и безплатното приложението за  заплащане на часово паркиране в синя и зелена зона чрез кредитна или дебитна карта Urbo.

Мисли чисто, бъди еко, включи се с нас в „Зеленото приключение на Инспектор N-JOY’! Защото Зеленият град зависи от всеки един от нас! Повече информация можете да намерите на www.njoy.bg