.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Размисли от Амелия Блумър

LadyZone.bg | преди 5 години
амелия
Ако сте жена и в момента носите панталони, то за това трябва да благодарите именно на Амелия Блумър

Ако сте жена и в момента носите панталони, то за това трябва да благодарите именно на Амелия Дженкс Блумър. Макар че тя не е измислила тогавашните викториански блумър панталони, те стават известни под нейното име, защото тя адвокатства за носенето им от жени, пише за тяхното носене и самата тя ги носи във времена, когато не било прието жените да носят нещо различно от пола или рокля. Панталоните блумър били широки около коляното и се стеснявали силно в глезените.

Родена през 1818 година тя се бори за правата на жените за това да имат право да се обличат удобно и практично.  Тя е доказателство, че модата не само променя живота, но също и историята.

Размисли от Амелия ЕърхартТя е първата жена, прелетяла над Атлантическия океан


Блумър предпочитала удобството и практичността, и по този показател изпреварила времето и модата по всички параграфи. Смятала, че е много по-удобно да караш велосипед с панталони, скрити под полата.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?