.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Дядо Добри почина на 103 години

Евгений Милов | преди 22 седмици
Facebook/Dobry Dobrev
Снимка: Facebook/Dobry Dobrev
Почивай в мир!

Днес на 103-годишна възраст е починал народният светец дядо Добри, роден в село Байлово на 20 юли 1914 г. Скръбната новина съобщи белоградчишкият епископ Поликарп във Фейсбук.

"Днес, на 103-годишна възраст почина дядо ДОБРИ. 1914 - 2018 г. Бог да го прости! Царство му небесно!", написа епископът в социалната мрежа.

Наричан още Светецът от Байлово, скромният и щедър старец Добре Димитров Добрев е един от най-големите частни дарители за поддържане и реставриране на българските православни храмове, като събира пари, които дарява до стотинка.

През 2009 г. дарява 35 700 лева на храм-паметника "Св. Александър Невски", което е най-голямото дарение от частно лице в над 100-годишната му история.

Преди това през 2005 г. дарява 10 000 лева за църквата "Св. Кирил и Методий" в село Байлово, а две години по-късно дарява 25 000 лева за реставрация на Елешнишкия манастир и църквата на село Горно Камарци.

Светецът от Байлово е починал след кратко боледуване. Утре тялото на дядо Добри ще бъде изложено за поклонение в църквата на родното му село. Погребението ще бъде в четвъртък, 15 февруари.

Почивай в мир, дядо Добри!

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?