Звездата от Карибски пирати се раздели с приятеля си Рупърт Френд след пет годишна връзка.

Бащата на Кийра потвърди новината пред британски вестник, съобщава hellomagazine.com: “Да, те се разделиха,” казва той и продължава: „но за съжаление така се случва в живота. Единственото, което му остава на човек е да продължава напред. От доста отдавна бяха заедно и им е наистина трудно. Дъщеря ми в момента е фокусирана върху работата си.”

Рупърт и Кайра се запознаха по време на снимките на „Гордост и предразсъдъци” през 2005-а. Те пазеха връзката си далеч от общественото внимание.

Сиена Милър (близка приятелка на Кийра Найтли) каза неотдавна: „Те водят прекрасен съвместен живот. Четат книги, разговарят много и готвят за приятелите си. Такъв живот аз намирам за въхновяващ.”

В интервютата си Кийра отказваше да сподели каквото и да е, свързано с връзката й. Според приятелите на двойката обаче, натискът на медиите и обществото са допринесли доста за раздялата.

Самата Найтли често е споделяла дискомфорта, който усеща от това, че е толкова известна. Когато си взе една година почивка през 2007-а, тя заяви, че не е сигурна дали ще се върне към работата си.
„Много е странно” – каза тя тогава „Предполага се, че трябва да си много благодарен, да си звезда означава да имаш всичко, за което си мечтал. Но това са глупости.”

Последният месец тя сподели колко е трудно да се справяш с вниманието на пресата пред  списание Vogue: „Много рано ми беше казано, че ако не ходя на партита и събития, ще ме оставят на мира. Направих го и такова нещо не се случи. Знаех, че е част от сделката, но всичко това ме плаши. Още не съм се научила да бъда добра в „разпознаването” ми по улиците и го избягвам всячески. Нося кофти дрехи и шапки и гледам в земята, когато вървя по улиците.”