.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Happy азбука на щастието – Асиметричен прогрес

LadyZone.bg | преди 3 години
хепи
Кубче рубик не се реди от първия път. Животът не е весел без непрестанна битка – това е конецпцията за асиметричен прогрес

Концентрирай се. Когато пилееш усилията си, резултатът никога няма да те прави щастлив. Може би ще отговаряш на очакванията на другите. Но замислял ли си се над простата истина, че твоят личен хоризонт е винаги по-далечен от този на останалите?

Това е твоят живот, твоята стратегия за бъдещето, твоят план за изход от задънени улици. Концентрирай се. Кубчето на Рубик иска преди всичко да мислиш бързо, последователно и да не забравяш откъде си тръгнал, за да помниш накъде вървиш. От първия път не става, трябва да положиш повече усилия. No pain no gain, казват треньорите и карат своите питомци да се опитват повече, да надминават своите възможности или поне онова, което те считат за свои възможности. Защото положените усилия винаги се връщат под формата на удовлетвореност - проста педагогическа истина. Отпусни се. Пътят напред не е права линия. Понякога има резки завои назад, понякога има спринтове. Асиметричният прогрес е истинският – с него се научаваш да бъдеш щастлив от усилието, а не само от резултата.

Кога за последен път беше наистина толкова щастлив и доволен от себе си?

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?