.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Днес е Световният ден на околната среда

д-р Вергиния Николова | преди 4 години
2110821046.jpg
Снимка:Thinkstock/Getty Images
Седем милиарда мечти. Една планета. Нека се погрижим.

Датата за честване е избрана с приета декларация от ООН за околната среда, която е и първият международен договор за принципите на екологична защита на Земята. Именно на 5 юни започва работата на Конференцията на ООН по проблемите на околната среда през 1972 г. Призивът тази година е "Седем милиарда мечти. Една планета. Нека се погрижим".

Отбелязването на този ден в над 100 държави дава възможност хората с обединени усилия да покажат грижата си за положителна промяна за околната среда. Акцентът на Световния ден на околната среда за 2015 г. (World Environment Day) пада върху отговорното управление на природните ресурси на планетата за да имаме чиста земя, въздух и вода. 

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще открие Световния ден на околната среда с изложба с рисунки и снимки от конкурса на тема "Опазване на околната среда", организирана от РИОСВ - София. Това събитие е насрочено за 11 ч. в градината пред "Кристал" в столицата.

На паркинга на Столичен инспекторат на ул. "Париж" № 5 ще бъде разположен Мобилен събирателен пункт за безплатно приемане на опасни отпадъци (живак и живаксъдържащи уреди, лакове и разтворители, химикали, мастила и замърсени опаковки, лекарства с изтекъл срок на годност. Мобилният пункт ще бъде на мястото от 8:30 до 14:30 часа.

Паркът "Врана" ще бъде отворен за посетители извънредно и в петък по случай Деня на околната среда.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?