.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Днес е Благовещение

д-р Вергиния Николова | преди 4 години
2110392761.jpg
Благодатна Мария, радвай се! Господ те обича!

Благовещение е един от най-светлите хритиянски празници, наричан така заради благата вест, съобщена от Архангел Гавриил на Дева Мария, че тя ще роди по плът очаквания Спасител на човечеството, сина Божий - Иисус Христос.

Празникът Благовещение се почита като ден на жените майки, защото Света Богородица е тяхна закрилница. Празникът е утвърден от Православната църква през VII в. и е част от Великденския празничен цикъл. Благовещение (Благовец) винаги се празнува на 25 март и се почита от всички основни християнски деноминации - православие, католицизъм и протестантство. В България традицията е на трапезата да има рибник - риба с ориз. Пече се пита, намазана с мед и се раздава на съседи и близки. Вярва се, че ако на Благовещение се засаждат дръвчета, те ще родят сладки плодове.

На благовещение имен ден празнуват всички с имена: Блага, Благой, Благовест, Благовеста, Благо, Благуна и др.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?