.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

"Божествена комедия" от Салвадор Дали

| преди 7 години
Божествена комедия от Салвадор Дали
Любителите на изкуството и в частност това на Салвадор Дали ще могат да се насладят на невероятния цикъл на художника – „Божествена комедия”. Снимка: Булфото
Графичното творчество на Салвадор Дали представят в съвместен проект Националната галерия за чуждестранно изкуство и Музейната галерия за модерно изкуство

Графичното творчество на Салвадор Дали представят в съвместен проект Националната галерия за чуждестранно изкуство и Музейната галерия за модерно изкуство, съобщиха от НГЧИ.

От 17-ти ноември в Националната галерия за чуждестранно изкуство, любителите на изкуството, в частност това на Салвадор Дали, ще могат да се насладят на невероятния цикъл на художника – „Божествена комедия”. Това е най-мащабната изложба от графични творби на Дали, показвана някога в България. Илюстрациите са предоставени специално за изложбата от колекция от САЩ, която включва 100 оригинални цветни графики на испанския сюрреалист.

Изложбата е по повод 25-годишнината на НГЧИ и ще бъде едно от най-запомнящите се събития в историята на галерията.

От 18-ти ноември 2010 в Музейна галерия за модерно изкуство на Оборище № 10 ще бъдат изложени графики от сериите: "Божествена комедия", "Завладяване на Космоса", "Кармен", "Маркиз дьо Сад" и "Дон Кихот" , които ще бъдат предназначени за продажба.

Официалното откриване на изложбата на графичното творчество на Салвадор Дали ще бъде на 16-ти ноември 2010, от 18:00ч. в Националната галерия за чуждестранно изкуство.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какво бельо носят вашите половинки - мъжете?