.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

По-добри ли са жените в мултитаскинга?

Евгений Милов | преди 45 седмици
мултитаскинг
Снимка: iStock
Еднакво зле са с мъжете при изпълняването на няколко задачи едновременно

Според битуващите стереотипи жените се справят по-добре с едновременното изпълнение на няколко задачи, като множество публикации в интернет дават предимство на дамите пред мъжете.

Всъщност двата пола се справят еднакво зле в изпълняването на няколко задачи едновременно, сочат резултатите от научно изследване на норвежки учени от Университета в Берген.

Специалистите развенчават мултитаскинг мита за жените, като провеждат тестове, в които вземат участие 66 жени и 82 мъже на възраст между 18 и 60 години.

задачи
Снимка: iStock

Резултатите от проведеното виртуално изследване, при което участниците били подлагани на различни по характер въздействия, сочат, че между жените и мъжете не съществува никаква разлика при едновременното справяне с няколко задачи.

Пълните резултати от научното изследване "Няма полови различия в ежедневната мултитаскинг парадигма" са публикувани в специализираното списание "Psychological Research".

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?