.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Архитектурен куратор от МоМА с безплатна лекция в София

Евгений Милов | преди 2 години
Педро Гаданьо
Педро Гаданьо
Днес от 19 ч. с Педро Гаданьо, бивш куратор на департамента за архитектура и дизайн в нюйоркския музей

Португалският архитект Педро Гаданьо гостува днес в София, за да изнесе лекция за новата роля на музея като инструмент за маркетинг, активиране и съживяване на градовете. Гаданьо е бивш куратор на департамента за архитектура и дизайн в MoMA (Ню Йорк) и настоящ директор на Музея за изкуство, архитектура и технологии в Лисабон.

Главният архитект на София Здравко Здравков ще открие лекцията от 19 ч. в Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) в София.

Португалецът е първият директор на португалския МААТ и целта му е да го превърне в изключително място за изложби, събития, образователни програми и други активности, насочени към големи аудитории. Гаданьо е бил главен редактор и автор в различни издания за архитектура и носител на FAD Prize за критика през 2012 г.

Куратор е на международни изложби като "Space Invaders" (2002) за British Council в Лондон и "Pancho Guedes, An Alternative Modernist" за Швейцарския архитектурен музей в Базел. През 2012-а взима участие в съвета на Британския павилион за Венецианското биенале. Преподавал е в Oporto Faculty of Architecture (2000–2003).

Лекцията на Педро Гаданьо в София е със свободен достъп и е част от програмата от събития за 75-та годишнина на УАСГ.  

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Къде ще ходите на море тази година?