.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

"Бланширайте" косата си за повече обем

LadyZone.bg | преди 1 година
2111132898.jpg
Може да ви звучи странно, но да – ако „бланширате” косата си по подобен начин, както го правите със зеленчуците, ще постигнете така желания дълготраен, впечатляващ и ефектен обем. За целта са ви необходими само 4 стъпки.

#Стъпка 1: Добавете мус

Mусът придобива популярност през 80-те години. Той подготвя косата за следващите стъпки на стилизиране и допринася за постигането на траен и естествен обем.

# Стъпка2: Подсушаване на корените

Не е нужно да губите време с подсушаването на цялата коса. Достатъчно е да се погрижите за корените, за да придадете на косата дълготраен обем. За целта започнете от корените, разположени над челото, като движите сешоара в посока към корените върху темето, завършвайки на тила.

#Стъпка 3: "Бланширайте" корените си

За постигане на траен обем, „бланширайте” корените си. Звучи ви странно, нали? Всъщност, идеята е следната – вземете малък участък от косата си и насочвайте горещата струя въздух към основата, а след това бързо преминете на студен въздух, за да фиксирате обема. Също както се бланшират зеленчуци. Ако искате зеленчуците да запазят своя цвят, вкусови качества и хрупкавост, вие ги сварявате на пара, след което ги поставяте в студена купа с ледена вода. Ето защо е толкова важна студената струя на сешоара.

#Стъпка 4: Добавете малко текстура спрей за задържане

За още по-траен обем пръснете в корените малко спрей или втрийте между тях с пръсти сухо масло.

Хайде, вие сте на ход!

Ключови думи:Прическа, Коса, Обем
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?