.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Хипнотизиращи оптични илюзии, създадени само с грим

Евгений Милов | преди 17 седмици
Instagram/Dain Yoon
Снимка: Instagram/Dain Yoon
Вижте добре тези лица без фотошоп

Едва ли за някого е тайна, че благодарение на технологиите повечето снимки в интернет са ретуширани. Но артистката Dain Yoon продължава да разчита на четката и грима, отколкото на дигиталните манипулации.

През 2016-а тя започва да създава хипнотични оптични илюзии, без да използва грам фотошоп - само ръцете си и богата палитра от гримове и четки, с които мултиплицира очи или устни върху кожата на собственото си лице.

Какво провокира изкуството й? "Хората живеят в илюзии. Хората виждат всичко по свой субективен начин", заявява артистката. А колкото повече стават различните гледни точки, толкова по-сложен и объркващ понякога започва да изглежда светът.

Виждаме вдъхновения в нейната работа от сюрреализма, но тук всичко е върху кожата на лицето. Визиите са толкова хипнотизиращи, че човек трудно може да повярва, че са създадени без фотошоп. Но този предразсъдък в мисленето е отпечатък от времената, в който живеем, нали?

Вижте още попадения от творчеството на Dain Yoon в Инстаграм, където вече има 315 000 последователи:

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?