Правите коремни преси, но не виждате резултат? На диета сте, а онези излишни сантиметри около талията все не си тръгват? Познато ли ви е?

Ето къде може би грешите.

Когато упражняваме коремните мускули, ние тренираме тях, но не и мастния слой около тях. Той ще изчезне не толкова от спорта, колкото от постъпващия кислород. Ето защо обикновено се препоръчват кардио или аеробни упражнения, при които движенията се извършват чрез енергия, отделяна по време на аеробната гликолиза, т.е. окисляването на глюкозата с кислород.

Мазнините се изгарят при продължително и монотонно натоварване, затова продължителността на упражненията не трябва да е по-малка от 40 минути. 

Miss Perfect: как да загубите мазнини в областта на корема

Не пренебрегвайте моделиращите кремове.

Те не са пълноценен заместител на спорта, но със сигурност са добър помощник. Изберете такива, в чийто състав има черен пипер, канела и кафе. Всички тези съставки стимулират изгарянето на мазнините и правят упражненията още по-ефективни. Масажирайте крема два пъти дневно - сутрин и вечер, в проблемните зони.

Задължително го втривайте преди тренировка, за да стимулирате притока на кръв към желаните зони. Винаги масажирайте по посока на часовниковата стрелка.

Снимка: iStock

Използвайте четка с твърд естествен косъм

С нея разтривайте проблемните зони, докато сте под душа. Този вид четков масаж не само ще омекоти кожата, като ексфолира мъртвите клетки, но може да помогне и за предотвратяване на появата на стрии. 

Внимавайте какво ядете

Плоският корем изисква жертви и вие трябва да сте наясно колко сте склонни да жертвате. Изкушенията дебнат отвсякъде и много често нямаме представа колко много калории могат да се съдържат дори в малки хапки.  

Менюто ви трябва да се състои предимно от риба и варени зеленчуци. Шоколадът, сиренето и храните с високо съдържание на въглехидрати трябва да са минимално.

Периодично си правете дни за прочистване

Има много продукти, които са подходящи за детоксикация. Най-важното е никога да не гладувате, тъй като последствията ще бъдат много неприятни - хранително разстройство и загуба на тонус и еластичност на кожата. Заменете твърдите храни с течни. Изберете основни за организма продукти - ядки, вариво в малко количество, плод. 

Упражнения за плосък корем >>>

Упражнения за плосък корем

Много треньори твърдят, че плочките на корема се правят не във фитнес залата, а в кухнята. От особено значение за тази област от женското тяло е каква храна приемате. 

Но само в комбинация с подходящи упражнения наистина ще се разделите с мазнините и ще се радвате на добре оформен корем. 

Снимка: istockphoto



Открийте своята любима комбинация от упражнения и нека това лято за вас не важи командата "Глътни корема".