Мечтаете за плосък и стегнат корем?! Упражненията, които следват ще ви помогнат да сбъднете желанието си. Лесни и ефективни, всички те могат да бъдат осъществени в рамките на 15 минути. 

Редовните упражнения ще доведат до по-бързи резултати. 

#Коремно дишане
Вдъхновено от йога асаните, това упражнение е много лесно за осъществяване, а резултатите са бързи и трайни. В изправено положение, опънете добре гръбначния стълб, сложете една от ръцете на корема и дишайте дълбоко, като при вдишване прибирате корема, а при издишване го издувате. По този начин упражнявате коремната стена, която след всяка тренировка ще бъде все по-стегната.

Това упражнение е полезно и ефективно в стресови ситуации, когато усещате силно притеснения или моментно объркване. То успокоява нервната система.

#Люлееща се топка
Седнете на земята, за предпочитане на фитнес постелка, със свити към гърдите крака. Хванете глезените и повдигнете стъпалата от земята. Стегнете коремната област и започнете да се люлеете напред и назад. Напрежението трябва да бъде на нивото на талията и корема. Вдишайте при търкулването назад и издишайте при връщането напред, като внимавате петите да са прибрани плътно към седалището при движението нагоре.
Това упражнение е вдъхновено от метода "Пилатес", който също е добър избор за поддържане на стегната фигура.

#Класическа дъска
Докато гледате новините в хола, нищо не ви пречи да заемете тази поза и да упражните коремната област. Много е важно тялото да образува права линия, коремът да е стегнат, а ръцете успоредни и стабилни.

Задръжте колкото се може повече. Съсредоточете се върху формата, не позволявайте бедрата ви да падат надолу или седалището ви да се вдига.

#Катерене
В същата позиция като предната (т.е. #Класическа дъска) започнете да сгъвате краката, редувайки си с леки подскоци. Гърбът ви трябва да бъде добре изправен, а коремната стена стегната.


Дължим да отбележим, че за всяко едно от описаните упражнения е много важно регулярното и правилно дишане. В никакъв случай не задържайте дъха си.