Плосък корем, стегнато дупе и добре оформен бюст – светата троица на женската красота. Хубавото е, че ако не сме от късметлиите, на които природата просто е подарила тези дадености, можем да ги оформим със спорт и хранене. Да, по-трудно ще е, но не и невъзможно!

Тези две жени - Сандра и Сенада, имат прекрасни тела и не спират да споделят в социалните си профили как са ги постигнали – с видеа и снимки. Не, не се сравнявайте с тях! Погледнете на споделеното като на вдъхновение, ако искате да направите своята промяна. Никога не сравнявайте вашето начало със средата на друг! Зад тези стегнати кореми и добре оформени бедра се крият многогодишни практики, упражнения, тренировки и т.н. Ако искате да се погрижите за тялото си заради настъпващото лято, а и по принцип – Сандра и Сенада могат да ви помогнат.

Сандра - модел, любител на йога и шпагати

Сандра e почитател на flow йогата – практика, в която е важна динамиката на енергията. Украинката практикува коремен вакуум и когато прави това упражнение, изглежда като най-лесното на света. Опитът показва, че в действителност не е точно така. Седенето пред компютъра прави предните ни коремни мускули отпуснати и издадени. Вакуумът е начин това да се контролира. Упражнението се прави на гладно, а в стори в Инстаграма си Сандра споделя тънкости как става това. Наред с други физически упражнения, вакуумът е една от наистина действащите физически практики за стегнат и плосък корем. А не е ли това едно от най-честите желания на жените, които искат да имат хубаво тяло?

Освен че е секси и с привлекателна визия, Сандра дава ценни съвети за това как да приемем йогата и гъвкавостта на тялото като философия и начин на живот, който може да ни помага в ежедневието. Можем ли да се научим да правим шпагат за 2 седмици? А късно ли е да започнем на 45? „Важно е да знаеш каква цел преследваш. Но най-важно е удоволствието и здравето. Заредете се с позитивни мисли. Нека тренировките ви носят удоволствие. Тогава гъвкавостта ще дойде от самосебе си. Бъдете обективни - отчитайте реалните си възможности. Не мислете за времето, не бързайте", напътства украинката. 

Сандра определено е жена със самочувствие. И не спира да провокира. Защото, когато знаеш, че си стъпил на здрава основа, изградил си нещо хубаво, имаш свободата да го показваш открито. "Аз съм разкрепостена, психологически силен и уверен в себе си човек. Въпреки че на 100% уверени в себе си хора обаче няма. На всеки човек е познато чувството за неувереност и страх, заради мнението на другите. Да си покажеш дупето – това не значи, че си уверен или че си търсиш половинка в живота. Просто аз наистина полагам много усилия да изглеждам добре. Защо да не споделя тогава? Един мъж ми написа не чувствам ли вина, когато споделям снимки с еротичен характер. Разбира се, че не. Чувствам само наслада!“

Сенада - фитнес треньор

Тя е фитнес инструктор, за когото спортът е ежедневна терапия. Тялото й показва, че плосък корем и стегнато дупе не са само цели за идващото лято, новогодишно обещание или в рамките на някакво предизвикателство. Движението и здравословното хранене на начин на живот за Сенада.

Тя има 3 програми за спорт, в зависимост от нивота на напредък. Ежедневно споделя множество видеа с упражения в Инстаграм профила си, които са изключително детайлни и полезни.

Сенада показва как може да се спортува в домашни условия, като се използват налични предмети - стол, врата, възглавница и т.н. Но всичко при нея е изпипано до най-малкия детайл и професионализмът си личи.

"Това е, което ме кара да се чувствам жива! Работя усилено, но също така се чувствам голяма късметлийка, че мога да споделям страстта си в такъв голям мащаб и се надявам да продължа да го правя, докато съм жива и способна", пише тя в профила си в Инстаграм.

Плочките на корема й определено са нещо, което си заслужава и самочувствието, и леката завист. Друго, за което искрено й се възхищаваме, е волята, упоритостта и желанието да споделя. Защото само споделяйки собствените си знания и опит, в желание да помогнеш да другите също да станат по-добри версии на себе си, си наистина голям. Иначе си просто позьор.

  • Ирина Велкова: Асоциацията на българите в Лил и българското училище са мисия, която ме изгаря отвътре
  • Учителката Александра Георгиева: Думите са нещо вълшебно, те свързват хората. Написаното остава.
  • 10-те най-добри песни, които ще дадат сила и самочувствие на всяка жена (ПЛЕЙЛИСТ)
  • Косата прави жената уверена, гримът е тайното й оръжие, а здравата кожа е огледало на организма й
  • Певицата Цвети Радойчева: За да бъдеш успешна личност, трябва да имаш самочувствие
  • Виолета Марковска: Тялото е тленно, промяната започва в душата
  • Биляна, която извървя 418 км през пет планини: Направих този преход, за да мотивирам жените
  • Хати Макданиел и силата да преследваш мечтите си, когато никой не те приема
  • Комедиантката Петя Кюпова: Не е нужно жената да е винаги "с рогата напред", за да успява. Може да го направи и с лекота и финес
  • Белезите не са грозни! Те са пътната карта, по която е минало тялото