За да се разделите с излишните мазнини, които ви карат недоволно да поглеждате към корема си, задължително комбинирайте храненето със спорт. 

Телата ни имат сложна физиология и анатомия и се нуждаят от комплексна, пълноценна и разнообразна грижа, за да показват максимума си. Не съществуват магически хапчета или вълшебни отвари. И ако случайно сте се натъкнали на такива, в повечето случаи те се оказват маркетингов трик.

Има обаче някои храни, които помагат мазнините около корема да бъдат редуцирани. Заедно с добре подбрана спортна програма, повече движение и нужното време, така мечтаните плочки все пак се показват. 

Снимка: Istock.com

Вода+сол

Без баланс на водата и солите тялото лимфната циркулация не работи правилно. Всеки човек има своя собствена норма за нуждите от вода, но като общо правило се препоръчва поне по 1,5 литра вода на ден.. Минималната доза е 30 ml на 1 kg текущо тегло. Що се отнася до солта - ¼ чаена лъжичка е необходимата дневна норма. Изберете розова, хималайска, морска или океанска и не изключвайте солта от диетата си.

Канела

Тя, както и други подправки като карамфил, джинджифил, куркума са антиоксиданти и освобождават организма от вредните свободни радикали. Антиоксидантите могат да помогнат за лечението и на депресия. Може да я добавяте в смутита или към протеинова напитка. 

Зеленолистни 

Зелените зеленчуци са уникален хранителен продукт, който съдържа всичко, от което се нуждае организмът, включително протеини. В процеса на отслабване зелените листни зеленчуци са важни за балансиране на диетата. Те също така алкализират организма и помагат на храносмилателната система да работи по-добре. С включването им в диетата получаваме цял комплекс от витамини. 

Елда

Традиционната елда може да стопи мазнините, защото ускорява метаболизма. Това правят и пълнозърнестата паста, ръженият хляб, както и плодовете и зеленчуците. 

Снимка: iStock

Зехтин

Организмът се нуждае от растителни мазнини, които се съдържат в зехтина, кокосовото или лененото масло. Те участват в секрецията на хормоните, подпомагат засищането и подобряват работата на червата.

Нахут

Той е добър източник на чист протеин. Протеините са от съществено значение за организма, особено по време на отслабване. Той предизвиква чувство на ситост и премахва глада за дълго време. Протеините са основният градивен материал за новите клетки, а също така подхранват мускулите, които помагат за изгарянето на калории.