Ако ползвате определени подправки, можете да намалите риска от рак, диабет и други опасни заболявания, и по този начин да удължите живота си.

Д-р Джесика Нибс изброява три натурални подправки, които имат полезни свойства и помагат за предпазване на тялото от сериозни заболявания.

Първа в списъка е куркумата (с основна съставка куркумин), която може да помогне за намаляване на риска от рак и заболявания, свързани с напредването на възрастта.

Снимка: iStock

"Куркуминът може да удължи живота, като инхибира липидната пероксидация и също така увеличава антиоксидантната активност", казва тя, цитирана от dete.bg. 

Проучване показва, че пациенти, които консумират 4 грама от билката на месец, са забелязали 40% намаление на увреждането на дебелото черво, което може да доведе до рак.

Следваща в списъка е канелата.

Тя помага за понижаване на нивата на кръвната захар при диабет тип 2 и намаляване на възпалителните процеси в организма. Етеричното масло от канела е едно от най-ефикасните масла срещу тумори.

Друга полезна подправка е градинският чай (наричан още салвия).

Подправката помага за подобряване на мозъчната функция и паметта. Това е особено важно при деменция и болест на Алцхаймер. Другото й име е градински чай. Той е полезен и за предотвратяване на сърдечни заболявания. 

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos