Елда, позната още като гречка, е много полезна зърнена култура. Едва през последните години тя намира място на нашата трапеза, заради съдържанието на витамините от групата В, и множество микроелементи – полезни за кожата, здравето и косата. Високото съдържание на фибри я прави предпочитана за регулиране на храносмилането и за отслабване. Тя е включена в лечебното хранене на диабетици и хора с псориазис. Еладата е предпочитана храна и от активно занимаващите се със спорт.

Снимка:sxc.hu
Ключови думи:
-
Защо храненето след 17:00 часа може да има наистина сериозни последици за здравето
-
Елен Колева е развълнувана: филмът „Шивачки“ се превръща в книга
-
Гъсти и дълги мигли, благодарение на тези 5 метода (ВИДЕО)
-
Най-зашеметяващите и причудливи тоалети, с които се явиха дамите на престижния Royal Ascot (СНИМКИ)