Елда, позната още като гречка, е много полезна зърнена култура. Едва през последните години тя намира място на нашата трапеза, заради съдържанието на витамините от групата В, и множество микроелементи – полезни за кожата, здравето и косата. Високото съдържание на фибри я прави предпочитана за регулиране на храносмилането и за отслабване. Тя е включена в лечебното хранене на диабетици и хора с псориазис. Еладата е предпочитана храна и от активно занимаващите се със спорт.
Снимка:sxc.hu
Ключови думи:
-
Ина Гаярди получи пръстен с огромен диамант: Има ли годеж с Венелин Кондаков (СНМИКИ)
-
Начо Герерос от "Новите съседи" - ето как на снимачната площадка става приятел с българин (ВИДЕО)
-
Коледната магия на Pepco: История за любов, традиции и уют
-
Почина стилистът Гроздан Михайлов - ето как го почете актрисата Мария Бакалова (СНИМКИ + ВИДЕО)