Елда, позната още като гречка, е много полезна зърнена култура. Едва през последните години тя намира място на нашата трапеза, заради съдържанието на витамините от групата В, и множество микроелементи – полезни за кожата, здравето и косата. Високото съдържание на фибри я прави предпочитана за регулиране на храносмилането и за отслабване. Тя е включена в лечебното хранене на диабетици и хора с псориазис. Еладата е предпочитана храна и от активно занимаващите се със спорт.

Снимка:sxc.hu
Ключови думи:
-
Йоргос Мазонакис - от сцената до психиатрията. Една история, която разтърси Гърция (ВИДЕО)
-
24 август - имен ден и денят, в който почитаме двама светци, оставили вечна следа
-
Даниел Дей-Люис и Ребека Милър – тридесет години любов и разбирателство (ВИДЕО)
-
Певицата Петя Панева за новата песен и 100-те носии, които пази в гардероба
-
Подготовка за градина и училище: силен имунитет преди първия учебен ден
-
Удобството е новата мода: как спортният стил се превърна в ежедневна визия?
-
От Comic Con до гората: П.Е.Ш.О. на Rexona превръща гейминга в екстремен спорт
-
Присъединяването към еврозоната: Какво трябва да знаят онлайн търговците?