Елда, позната още като гречка, е много полезна зърнена култура. Едва през последните години тя намира място на нашата трапеза, заради съдържанието на витамините от групата В, и множество микроелементи – полезни за кожата, здравето и косата. Високото съдържание на фибри я прави предпочитана за регулиране на храносмилането и за отслабване. Тя е включена в лечебното хранене на диабетици и хора с псориазис. Еладата е предпочитана храна и от активно занимаващите се със спорт.

Снимка:sxc.hu
Ключови думи:
-
Отвори вратата към маркетинг магията с обучението Coca-Cola Academy 2025 Real Magic в SoftUni Digital
-
Финансовото възпитание не започва в училище – то започва у дома
-
А1 ще компенсира всички клиенти на мобилни услуги, независимо дали са изпитвали затруднения
-
Не чакай жегите, за да помислиш за комфорта си – сега е най-добрият момент за покупка на климатик