Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosОвесена каша за успокояване на екземи

Овесът има противовъзпалителни свойства. Фино смляна овесена каша може да се използва за успокояване на екземи – поставя се на засегнатото място за около 15 минути. В допълнение към намаляване на възпалението, овесът има и антихистаминов ефект – предотвратява или намалява зачервяването.

Кисело мляко срещу лош дъхСнимка: Thinkstock/Guliver Photos

Японски учени открили, че честата употреба на кисело мляко може да ви избави от лошия дъх. Основната причина киселото мляко да действа благотворно са бактериите, които съдържа. Те са способни да премахнат напълно лошия мирис на слюнката, езика и цялата устна кухина.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosЛъжичка захар против хълцане

Хората, които са страдали от продължително хълцане сигурно са чували, а и само са се убедили, че лъжичка захар помага. През 1971 година Едгар Енгелман провел проучване, за да разбере дали захарта наистина помага. Той събрал група от 20 души, които хълцали без да спират в последните шест часа. Всеки от тях получил по лъжичка захар и я изял. При 19 от 20-те „пациенти“ малкият трик подействал.

Захапване на молив против главоболиеСнимка: Thinkstock/Guliver Photos

Звучи странно, но всъщност действа според директорът на Център за главоболие в Самфорд, Кънектикът – Фред Шефтел. Той обяснява, че чрез оставянето на молив между зъбите ни и лекото му захапване, ние отпускаме челюстните си мускули, което от своя страна намалява напрежението и болката. Малкият трик действа само при главоболие, причинено от напрежение, стрес и преумора, но не и за хронична мигрена или главоболие причинено от други причини.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosМаслини срещу морска болест

Един от първите симптоми, който се проявява при хората, стрдащи от морска болест е обилното слюноотделяне, което е следвано от повръщане. За да предотвратите тези първи симптоми можете да хапвате маслини, които съдържат дъбилни вещества, които изсушават устната кухина, след което е възможно да облекчат и другите симптоми.