Дже и Рейна се запознават в онлайн пространството през 2008 година. Дели ги цял океан разстрояние, защото Дже живее в САЩ, а Рейна - във Великобритания. След 2-годишна връзка, те се разделят, за да се преоткрият няколко години по-късно и да сключат брак през 2018 година в Далас, Тексас, преди да заминат да живеят във Великобритания вече като съпрузи.

Дже и Рейна по време на първата им сватба през 2018 година.



През цялото това време Рейна се бори с идентичността си. Дже, която работи като фотограф, й помага по време на медения им месец, както и след това с трансформацията от мъж в жена и я подкрепя изцяло.



„Боря се със самата себе си, откакто навърших 11 години, но тогава не знаех какво означава да си транс. В училище приятелите ми бяха предимно от женски пол. Също обичах да се преобличам и да се правя на някой друг за Хелоуин“, споделя Рейна вече като жена.


През 2018 г. Рейна започва дългия период на смяна на пола с хормонална терапия, последвана от орхиектомия - процедура за отстраняване на тестисите през май 2019 г. Правени са й също операция за уголемяване на гърдите, операция на лицето и такава за отстраняване на пениса през февруари 2022 г.

За да сключи брак като жена, Райна се нуждае от удостоверение за признаване на пола - това е сертификат, който я признава за жена - въпреки че е сменила името си, шофьорската си книжка и паспорта си.

 

 



Дже споделя, че винаги е харесвала както мъже, така и жени, но със смяната на пола на партньора й, връзката им стана по-здрава.


„След като Рейна промени пола си, аз осъзнах, че няма значение дали е мъж или жена, по-важен е човекът, в който се влюбваш. Връзката ни се промени към по-добро. Просто сега я няма тази сива пропаст помежду ни.“


Двете жени вече планират в детайли своята втора сватба:
„Искаме тя да е в черно и бяло, ще носим черни рокли, които ще символизират смъртта и прераждането“, споделя още Дже.

Вижте във видеото повече за гръдните импланти: