Кралицата Елизабет II вече е при своя принц. Една любов, която издържа изпитанието на времето в продължение на 73 години. След кончината й на 8.09.2022 г., двамата отново са заедно. Не в Бъкингам, но някъде там, на небето. 

Елизабет среща Филип, когато е едва на 8 години. И го изпраща в ковчег с бели цветя и внимателно поставена военна фуражка отгоре. След 73-годишен брак кралица Елизабет Втора седна сама на красивата резбована скамейка в църквата "Свети Джордж", точно срещу ковчега на съпруга си. 

Снимка: Getty Images

Елизабет II е съвсем малка, когато се запознава с Филип. Години по-късно, когато той е 18-годишен кадет в армията, съдбовната им втора среща предопределя животът им в бъдеще. Принцът от остров Корфу трябва да забавлява младата принцеса. Той се справя толкова добре, че след това двамата дълго време си разменят писма и визити. 

РАЗГЛЕДАЙТЕ СНИМКИТЕ В ГАЛЕРИЯТА

Снимка: Getty Images

ТОЙ Е ФИЛ ГЪРКЪТ. ТЯ - ЛИЛИБЕТ  

Във времето на военното си обучение принц Филип е описван като интроверт. Пред Елизабет явно показва повече от своята същност и връзката им се увенчава с пищна сватбена церемония. 

"Ако Елизабет Втора беше кралица десетилетия назад, тя отдавна щеше да е получила и титлата "Велика" към името си", казва професор Петър Стоянович.

Снимка: Getty Images

Кралицата изпрати своя принц, облечена изцяло в черно. 

Заради разпоредбите, свързани с COVID-19 и правилата за сoциална дистанция, тя седя сама на погребението на херцога на Единбург. 

Според правителствените правила на погребението на принц Филип хората от различни домакинства трябваше да са на разстояние най-малко два метра един от друг. 

Филип винаги е подкрепял кралицата, но се е оплаквал, че тя прекарва твърде много време в телефонни разговори.

„Не спира да говори“ – възкликнал херцогът на Единбург пред писателя Джайлс Брандрет. Това той определя като чертата, която най-много го "дразнела" у нея. 

МОЯТА ОПОРА ПРЕЗ ВСИЧКИ ТЕЗИ ГОДИНИ

Така кралицата наричала Филип. Казва го, когато двамата отбелязват своя 50-годишен юбилей заедно. 

Снимка: Getty Images

Кралица Елизабет Втора е била първата на този пост, чийто съпруг я придружил при раждането. Това се случва, когато на бял свят се появява четвъртото й дете - принц Едуард. 

РАЗГЛЕДАЙТЕ СНИМКИТЕ В ГАЛЕРИЯТА

За четвъртото си дете Елизабет Втора била категорична, че не желае упойка - специален коктейл, който се използвал до този момент за всички родилки. Тя също така не искала около нея да има твърде много външни хора. Настоявала да присъстват само медицинският персонал и съпругът й.

Английски хумор и кралска обич - това имали помежду си. От земята до небето. 

Снимка: Getty Images

РАЗГЛЕДАЙТЕ СНИМКИТЕ В ГАЛЕРИЯТА

  • Кои са любимите храни на крал Чарлз III
  • Кейт и Уилям отиват в САЩ, ще се видят ли с Меган и Хари?
  • Кейт Мидълтън с тиара и рокля за 5000 евро на първия й държавен прием като принцеса на Уелс
  • Топовни салюти за 74-ия рожден ден на крал Чарлз
  • Единственото нещо, без което крал Чарлз никога не напуска дома си
  • Арестуваха учител за сексуално посегателство в бившето училище на Джордж и Шарлот
  • Замеряха крал Чарлз III с шоколадова торта
  • Никой не познава Чарлз III като такъв - обожавал да пълзи с внуците си по пода
  • Литография на рисунка на Чарлз III бе продадена за 6500 долара при начална цена само 675
  • Призиви за бойкот на "Короната" - обвиниха сериала в клевета