Това, с което много хора ще запомнят покойната кралица Елизабет II, освен благородството и мъдрото й управление, безспорно е чувството й за хумор. Ето колко забавна може да е една кралица. 

  • Чарлз III наричал Меган Маркъл със странен прякор
  • Кейт Мидълтън посети родилно отделение с рокля на Karen Millen
  • Какви знаци дава официалната снимка на новата „Великолепна четворка“
  • 18-годишен гвардеец от погребението на Елизабет II е открит мъртъв
  • Кейт Мидълтън – снимки от времето, когато никой не знаеше коя е
  • Първите монети с лика на Чарлз III – вижте защо гледа наляво
  • Меган Маркъл "си мислеше, че ще бъде Бионсе на Обединеното кралство"
  • Кейт Мидълтън с червено палто на LK Bennett веднага след края на траура
  • Стана ясно кога ликът на Чарлз III ще се появи върху банкноти и монети
  • Бъкингам представи монограма на Чарлз III, който постепенно ще замести стария на Елизабет II

1. Преди първото раждане на Кейт Мидълтън през 2013 г., когато херцогинята била на път да роди, кралица Елизабет се пошегувала, че ще ѝ даде още осем дни: "От това зависи дали ще отида на почивка!

2. За рождения ден на кралицата Бъкингамският дворец бе превърнат в огромна сцена, на която уважението си към най-дълго управлявалия в историята британски монарх изразиха много световни звезди. Oще в първите секунди на спектакъла стана ясно, че това ще бъде едно необичайно шоу. Мечето Падингтън показа как не трябва да се държиш, когато пиеш чай с кралица, но със сигурност остана изненадано, когато самата Елизабет II извади от черната си чанта сандвич с мармалад.

3. Още след сватбата на Уилям и Кейт кралица Елизабет била поканена отново да се полюбува на облеклото на булката на специална изложба.

Снимка: Getty Images

Но след като погледнала роклята, Нейно Величество казала: "Страховито, нали? Страховито и плашещо!". Причината била, че тоалетът бил облечен върху манекен без глава и думите й се отнасяли не за роклята, а за образа на булката без глава. 

4. По време на един от банкетите по случай 90-ия рожден ден на Нейно Величество канадският министър-председател Джъстин Трюдо отбелязал в речта си, че той е 12-ият лидер на страната му по време на управлението на Елизабет II. Монархът споделил това в речта си в отговор на шеговитата благодарност на кралицата, която казала: "Благодаря Ви, г-н министър-председател на Канада, че ме накарахте да се почувствам толкова стара". По-късно Трюдо написал в Туитър, че в неговите очи кралицата ще е "винаги млада".

Снимка: Getty Images

5. "Намерих това в салатата - вие бихте ли го изяли?" - написа кралицата на листче, което оставяла в книга, в която споделяла мнението си за храната. В салатата си кралицата била намерила охлюв.

Снимка: Getty Images

Пикантната случка разказал Чарлз Оливър, бивш кралски служител. Описва я в книга, съставена от дневници и личните му спомени. Реакцията на кралицата обаче била впечатляваща.