Това, с което много хора ще запомнят покойната кралица Елизабет II, освен благородството и мъдрото й управление, безспорно е чувството й за хумор. Ето колко забавна може да е една кралица. 

  • Принц Хари е в Англия заради съдебно дело, но няма да се види с брат си и баща си
  • Защо само принц Уилям ще целуне Чарлз Трети по време на коронацията
  • Крал Чарлз Трети остави сина си принц Хари без дом във Великобритания
  • Кейт Мидълтън се срещна със 109-годишна жена, направи й палачинки
  • Андрю Лойд Уебър написа химн за коронацията на крал Чарлз III
  • Камила, съпругата на крал Чарлз Трети, отново е с COVID-19
  • Разсекретиха тайни писма на принцеса Даяна
  • Братовчедката на Хари и Уилям – принцеса Юджини, очаква второ дете
  • Ким Кардашиян купи спиращо дъха колие, носено от принцеса Даяна
  • Принц Хари за раздялата с жената, която Уилям и Кейт харесаха за негова съпруга: И двамата плакахме

1. Преди първото раждане на Кейт Мидълтън през 2013 г., когато херцогинята била на път да роди, кралица Елизабет се пошегувала, че ще ѝ даде още осем дни: "От това зависи дали ще отида на почивка!

2. За рождения ден на кралицата Бъкингамският дворец бе превърнат в огромна сцена, на която уважението си към най-дълго управлявалия в историята британски монарх изразиха много световни звезди. Oще в първите секунди на спектакъла стана ясно, че това ще бъде едно необичайно шоу. Мечето Падингтън показа как не трябва да се държиш, когато пиеш чай с кралица, но със сигурност остана изненадано, когато самата Елизабет II извади от черната си чанта сандвич с мармалад.

3. Още след сватбата на Уилям и Кейт кралица Елизабет била поканена отново да се полюбува на облеклото на булката на специална изложба.

Снимка: Getty Images

Но след като погледнала роклята, Нейно Величество казала: "Страховито, нали? Страховито и плашещо!". Причината била, че тоалетът бил облечен върху манекен без глава и думите й се отнасяли не за роклята, а за образа на булката без глава. 

4. По време на един от банкетите по случай 90-ия рожден ден на Нейно Величество канадският министър-председател Джъстин Трюдо отбелязал в речта си, че той е 12-ият лидер на страната му по време на управлението на Елизабет II. Монархът споделил това в речта си в отговор на шеговитата благодарност на кралицата, която казала: "Благодаря Ви, г-н министър-председател на Канада, че ме накарахте да се почувствам толкова стара". По-късно Трюдо написал в Туитър, че в неговите очи кралицата ще е "винаги млада".

Снимка: Getty Images

5. "Намерих това в салатата - вие бихте ли го изяли?" - написа кралицата на листче, което оставяла в книга, в която споделяла мнението си за храната. В салатата си кралицата била намерила охлюв.

Снимка: Getty Images

Пикантната случка разказал Чарлз Оливър, бивш кралски служител. Описва я в книга, съставена от дневници и личните му спомени. Реакцията на кралицата обаче била впечатляваща.