Представете си красотата на спокойното море, пуст плаж и усещането за ново начало, което идва с първите лъчи на слънцето. Сякаш всичко е затихнало за миг преди денят да поеме първия си дъх. А сега си представете как тази идилия е разбита на пух и прах от един багер, която трябва да изравни дъното, за да няма пострадали летовници. Ще ви стиска ли да направите най-важното и романтично предложение в живота си въпреки прозаичността на машината? Отговорът от нашите герои е „Да“, но да започнем отначало.

  • Любов по ноти: Калоян Димитров-Балан се сгоди за своята муза Надежда (ВИДЕО)
  • Как Митко сложи годежния пръстен за Светла в шоколадово яйце
  • Как един шумен часовник вдъхнови Синди Лоупър за песента "Time After Time"
  • Да получиш предложение за брак на Нова Година - след уволнение от работа и без пари за празнуване
  • Тайната любов между Марша Хънт и Мик Джагър, родила песента "Brown Sugar"
  • Как супермоделите на 80-те вдъхновиха Били Джоел за парчето "Uptown Girl"
  • Как Уитни Хюстън превърна "I Will Always Love You" в най-великата любовна песен на всички времена
  • Как Луи предложи брак на русенката Рая на тяхното парче земя в Коста Рика
  • Как Мис Вселена 2015 получи предложение за брак пред Болшой театър от футболиста Георги Костадинов
  • Как Фил Колинс опита да си върне Андреа Берторели с "Against All Odds (Take a Look at Me Now)"

Общата история на Петя и Жоро започва преди малко повече от 8 години. Запознават се на парти, организирано от приятел диджей. Всъщност и двамата обожават електронната музика, а един на друг ги представя момчето, което в последствие става техен кум. Оказва се, че и двамата са били част от една и съща компания, но малко преди Петя да се появи Жоро е заминал за чужбина за 2 години.

Пътищата им обаче се пресичат и скоро след партито се засичат отново. Този път на мач между България и Дания на националния стадион „Васил Левски“. Да, двамата също са любители на спорта. След мача решават да се разходят до метростанция „Сердика“, за да избегнат блъсканицата. В сладки приказки изпускат последния влак. Така историята започва.

„Когато Жоро ми се обади, за да ме покани на първа среща бях на път за Ботевград, за да взема дакел за сестра си. Това му обясних, а той си помислил, че го пускам по тъча“, разказва Петя. Хубавото е, че Жоро не се отказва и я кани отново.

3 години по-късно кученцето Ема, което Петя е взела от Ботевград ражда и двамата се сдобиват с едно от бебетата – Зара. Всеки, който е живял с дакел знае какво чудо е това. Точно Зара прави връзката им още по-силна.

Не след дълго решават, че дакелката трябва да си има другарче и си взимат Кери. Едва ли ще е изненада, че двамата си мечтаят да имат ферма с дакели. Точно тези кафяви съвършенства играят главна роля в предложението за брак.

През 2018 г. Жоро и Петя отиват на любимото си място на море, разбира се заедно с кучетата. От изгрев до залез плаж, а след залез партита с водка и сок в термоизолирани буренца. Всъщност точно тези буренца са причината да пропуснат изгревите първите дни.

На четвъртата сутрин успяват да станат на време и отиват на плажа. Перфектната гледка обаче е опропастена от споменатия в началото багер. Тичайки се опитват да намерят новото точно място и точно, когато първият слънчев лъч се подава от вълните Жоро пада на колене и пита: Госпожице Радева, ще ми окажете ли честта да станете моя съпруга?.

Снимка: Петя и Жоро, личен архив

„Аз не се разплаках, дори не се насълзих, просто се усмихнах силно и с два дакела в скута приех“, си спомня Петя.

Още същия ден планират почти цялата сватба, която определят като велик момент в живота си. Казват, че най-точното описание за събитието е двама луди, 200 гладни и пълен дансинг.

А семейството им вече е от петима, защото Зара и Кери са горди каки на сина на Петя и Жоро - Александър.

Снимка: Петя и Жоро, личен архив