Днес, 10 март, Иван Ласкин щеше да навърши 53 години. По този повод във Фейсбук се споделят негови мисли, както и откъси от филма „Васко да Гама от село Рупча“ (1986), с който актьорът доби голяма популярност.

„Здравей, мили мой Иван! Днес пак имам нужда да ти пиша! Не знам защо тук, може би защото не знам къде! Днес, мило мое момче ти имаш рожден ден! Знаеш ли Иване, преди това беше един от най-щастливите дни в живота ми! Беше изпълнен с много любов, смях, топлина и щастие! Сега не е така! Сега Иване ми е пусто! Празно е! Самотно е! Смразяващо тихо е! Защото теб те няма! Защото ужасяващо ми липсваш! Защото искам да те прегърна и да не те пусна никога! Защото искам да те целуна! Защото имам нужда да говоря с теб! Защото искам да се смея с теб! Защото искам да видиш София! Защото имам нужда от теб и твоята усмивка! Обичам те много! Това е…“ – написа в емоционален пост Александра Сърчаджиева точно преди една година.

Нейният спектакъл „На живо“, вдъхновен от личния й живот, се радва на голям успех. Снощи той се игра при напълно разпродаден салон в Сатиричния театър, а на 15 март ще гостува в Бургас. 

От октомври Алекс Сърчаджиева води предаването „Животът по действителен случай“, което се излъчва в събота от 17:00 ч.

Преди две седмици писателят Иво Сиромахов сподели свои спомени за Ласкин.

„Лазо не се вземаше насериозно и презираше хората, които се изживяват като важни. Бездарниците го ненавиждаха, защото им казваше в очите, че са некадърни. А посредствените хора не обичат да чуват истината. Беше обичлив човек. Голямото му сърце беше събрало много любов към близките му. Сигурен съм, че тая любов ще ги топли, докато са живи. Понякога си мисля, че Лазо се махна от живота напълно съзнателно. Какво да прави повече тук? В това оскотяло общество, което говори само за пари и за свинщини. Всеки ден, когато излизам в гората с кучето, си говоря наум с Лазо. Представям си какво би казал той в някоя ситуация, как би реагирал… Струва ми се, че мяркам между дърветата дяволитите му усмихнати очи, и знам, че ей сега ще направи някаква голяма простотия и двамата ще се спукаме от смях. С това голямо сърцато дете, което така и не спря да си играе“.

През декември дъщерята на Ласкин и Алекс Сърчаджиева навърши 12 години. Повече по темата вижте тук: