Първата среща на актрисата Диана Добрева с бъдещия й съпруг Ангел Еленков е като сцена от филм. Всички мислят, че тя си измисля, но ето каква е самата истина.

„Бях на 19 години и с моя приятелка хапвахме милинки в градинката пред НДК. Видях как отдалеч идват три момчета и погледът ми се задържа на едно от тях. Приятелката ми каза „Идват при нас да ни свалят, няма да им обръщаме внимание“, а аз не мога да откъсна поглед от красивото момче със сини очи. Когато дойдоха до нас, той падна на колене пред мен и каза „Нали знаете, че с вас ще се оженим и ще имаме дете?“, на което отговорих с „Да“. Той благодари, стана и си тръгна. Без да си разменим телефони. След което започнахме всеки ден да се срещаме случайно, например в тролея. В един момент ме попита за домашния телефон“ – разказа Диана Добрева преди две седмици в „Преди обед“.

Помолихме я да сподели пред LadyZone.bg продължението на романса й с Ангел.

Диана и Ангел през 1990 г., когато се виждат за първи път
Снимка: Личен архив„Датата, на която се видяхме с Ангел за първи път, бе 22 август 1990 г. Станахме гаджета, но аз заминах да уча археология в Сорбоната, в Париж, а него го приеха в Московската духовна академия. Искаше да стане свещеник като дядо си. Започнахме огромна кореспонденция, защото международните разговори бяха много скъпи. След като се прибрахме в София, заживяхме заедно в малка къщичка под наем при една баба в „Лагера“, където дори нямахме баня, а само една малка тоалетна с мивчица“ – разказа ни актрисата.

В къщата двамата влюбени живеят една година, след което се женят. Няма ритуално предложение за брак, идеята узрява постепенно.

Сватбата, 24 юли 1994 г.
Снимка: Личен архив

„В деня на сватбата, 24 юли 1994 г., се оказа, че ги няма сватбените халки. Преровихме къщата и най-накрая ги открихме в кошчето за боклук. Били са увити в някаква салфетка и просто сме ги изхвърлили. Това бяха пръстени, купени от сергия за 50 стотинки, тенекиени. Така и не си направихме никога златни“ – признава Диана Добрева.

Тя предлага на съпруга си да изчакат с децата, за да се „стабилизират финансово“, но месец след сватбата е бременна. Така през 1995 г. се появява Константин, който също става актьор.

Снимка: Личен архив

„Бяха тежки времена, криза, не можехме да си позволим нито памперси, нито други екстри. Отнякъде открих стара детска количка, руска, с огромни железни колела, която много трудно преодоляваше бордюрите. Веднъж, слизайки от един бордюр, количката се преобърна и бебето падна на асфалта, похлупено от количката. Сърцето ми спря, такъв ужас! Слава богу, нищо му нямаше. Константин дори не се беше събудил. Трудни времена, но красиви. Пълни с мечти, любов, смях… Ангел не стана свещеник, а аз не станах археолог. Той стана сценарист, аз актриса, впоследствие режисьор. Все още сме заедно, 30 години след запознанството ни“ – споделя Диана пред LadyZone.bg

Бъдещият актьор Константин Еленков като дете
Снимка: Личен архив

  • Любов по ноти: Калоян Димитров-Балан се сгоди за своята муза Надежда (ВИДЕО)
  • Как Митко сложи годежния пръстен за Светла в шоколадово яйце
  • Как един шумен часовник вдъхнови Синди Лоупър за песента "Time After Time"
  • Да получиш предложение за брак на Нова Година - след уволнение от работа и без пари за празнуване
  • Тайната любов между Марша Хънт и Мик Джагър, родила песента "Brown Sugar"
  • Как супермоделите на 80-те вдъхновиха Били Джоел за парчето "Uptown Girl"
  • Как Уитни Хюстън превърна "I Will Always Love You" в най-великата любовна песен на всички времена
  • Как Луи предложи брак на русенката Рая на тяхното парче земя в Коста Рика
  • Как Мис Вселена 2015 получи предложение за брак пред Болшой театър от футболиста Георги Костадинов
  • Как Фил Колинс опита да си върне Андреа Берторели с "Against All Odds (Take a Look at Me Now)"