Шестгодишно момче посети фризьорски салон за първи път в живота си, за да отрежат дългата му почти 80 см коса, която никога не е подстригвана досега.

 Майката на Джими Самюъл от Кент, Англия, решила да остави избора в ръцете на сина си дали да отреже косата си и кога. Това довело до разкошната, руса и дълга почти до земята грива на 6-годишния малчуган.

Майката, 39-годишната Шарлот, разказва за сладко-горчивия момент, в който синът ѝ се е сбогувал с прическата си на Рапунцел.

"Джими винаги е имал красива коса, но след като хората постоянно му казваха, че е момиче, той поиска да я подстриже. Не исках този ден да идва! Дългата коса не е само за момичетата ".

Джими се ражда с руса и къдрава коса. Шарлот се влюбва в къдриците му и решава да ги остави да растат, докато той не реши, че иска да ги подстриже.

"Когато се роди, косата му беше толкова красива, че не искахме да я подстригваме, а той сам реши кога да го направи.“

Когато станал на 6, Джими сам решил, че е време да се сбогува с русите си къдрици, за да
си направи по-къса прическа, която да му помогне да се впише по-добре в училище, а и да избегне хората, които започнали да му се подиграват, че прилича на момиче.

След като се подстригва, той дарява косата си на организация, която създава перуки за деца, загубили косата си.

Въпреки сантимента, който изпитва към косата, майката споделя и за позитивите от това да имаш къса коса:

"Оттогава миенето на косата става много по-бързо - когато имаше дълга коса, това отнемаше цяла вечност!“

Разбира се, това не е първият случай на майка, която оставя косата на сина си дълга, без да я подстригва.

Преди време Алиша Силвърстоун сподели, че съучениците на 9-годишния й син му се подигравали заради дългата коса. За да го подкрепи, тя сподели снимки на известни мъже с дълги коси като Джейсън Момоа и Брад Пит.

Синът на Селин Дион и покойния й съпруг Рене – Рене Младши, също беше с дълга коса и когато навършва 10 години сам решава да я отреже.

 

Виждаме, че и осиновеният син на Чарлийз Терон – Джаксън, отглежда дълга коса. От 3-годишен той казва, че иска да бъде момиче. Актрисата уважава мнението му и дори го облича в женски дрехи.

 

 Снимки от детството на син на Сара Джесика Паркър и Матю Бродерик също показват неговите дълги коси. Джеймс я отрязва, преди да стане тийнейджър.

Снимка: TikTok/Instagram

 

 Преди няколко години и 6-годишният син на певицата Гуен Стефани беше забелязан с дълги и много сладки къдрици.

И в България не липсват примери за дълга коса при момченцата. По-големият син на актьорите Радина Кърджилова и Деян Донков – Христо, в един момент беше с по-дълги коси, които след това бяха отрязани.

Плеймейтката Златка Райкова също беше оставила косата на големия си син Благой по-дълга и дори двамата се бяха снимали с еднакви прически – вързани на кок.

 

Редно ли е малките момчета да имат дълги коси?