Селин Дион написа емоционално обръщение към съпруга си повод петата година от смъртта му. През януари 2016 г. 74-годишният Рене Анджелил почина от рак на гърлото.

„Рене, изминаха 5 години… Няма ден, в който да не сме мислили за теб. Сега повече от всякога имаме нужда от твоите напътствия и закрила. Молим се да озаряваш със своята любов целия свят и особено тези, които преживяват най-тежко тези трудни времена“ – пише в "Инстаграм" 52-годишната изпълнителка на хита "My Heart Will Go On", превърнал се в емблема на филма „Титаник“.

До снимката на две ръце, хванали се на фона на море, певицата пише още:
„Завинаги ще бъдеш в нашите сърца и в живота ни. Обичаме те! – Селин, Рене-Чарлз, Нелсън и Еди“.

Селин Дион и Рене Анджелил имат трима синове – Рене-Чарлз (19 г.) и близнаците Нелсън и Еди, които са на 10.

Рене бе не само съпруг, но и мениджър на певицата. След неговата смърт тя си създаде ритуал, който изпълнява преди концерт – държи за кратко бронзова реплика на неговата ръка.

„Често му говоря“ – сподели Селин Дион пред „Дейли Телеграф“ през февруари 2018 г.

Рене Анджелил е роден през януари 1942 г. в Монреал. Започва музикалната си кариера като певец в групата "Les Baronets". За съжаление, бандата не постига успех и той решава да се посвети на професията на агент. Така Рене среща 12-годишната Селин, която го пленява с гласа си. Двамата сключват брак през 1994 г.

Януари 2016 г. бе много тежък за Селин Дион, защото два дни след смъртта на съпруга й почина и нейният брат - също от рак.