Преди десет часа, канадската певица съобщи смъртта на своя дългогодишен съпруд в социалната мрежа Twitter:

"Рене Анджелил почина тази сутрин в дома си (Лас Вегас) след дълга и мъчителна борба срещу рака." 

Този, който след два дни щеше да отпразнува своя 74-и рожден ден бе любящият съпруг и достоен импресарио на световноизвестната певица, известна с песента "My heart will go one" от саунтрака на "Титаник".

С 26 години по-възрастен от Селин, Рене се грижи за нейната кариера близо три десетилетия. Двойка се бракосъчета през 1994 г., а пет години по-късно настъпи началото на края. Анджелил се разболява от рак на гърлото.

Безрезервната им любов даде живот на три изключителни деца, които дадоха смисъл в живота на двамата родители.

Водена от любовта към съпруга си, Дион бе оставила кариерата си настрани, за да се грижи за него. През 2015 тя отложи турнето си в Азия и поредица от концерти в Лас Вегас. Тя никога не е крила изпитания, през които двамата са минавали. Селин не спира да повтаря:

"Рене се бори до последно."

Роден през януари 1942 г. в Монреал, Рене Анджелил започва своята музикална кариера като певец в групата "Les Baronets". За съжаление бандата не жъне успех и той решава да се посвети на професията на агент. Тогава той "случайно" се среща със Селин, тогава на 12 години, и както казваше той:

"Стана чудо!"

"До тогава не бях чувал подобен глас", твърдеше той.

През 1988 г., той успя да изведе изгряващата звезда Дион на международната сцена на конкурса "Евровизия", където тя представи Швейцария. Скоро след това, той окуражи Селин да започне да учи английски език и да развива своите певчески умения. Стъпка по стъпка Рене успя, заедно с постоянството и професионализма на Селин, да я превърне в звезда.

Така започва приказната история на Селин и Рене, които бяха сродни души. Тридесет години по-късно, Дион се сбогува с любовта на живота си, но наученото от Рене й дава сили да продължава напред.

Престои Селин да се завърне на голямата музикална сцена. През месец юни, тази година, Дион предвижда участие в Берси (Париж). Нямаме още пълна информация за бъдещото й представление, но певицата ни увери, че всичко ще бъде обявено, когато му дойде времето.