Жена загубва първия си близнак, който се ражда в 23-та седмица на бременността, но благодарение на някакво чудо второто дете се ражда 22 дни по-късно и оцелява!

Британката Кейли Дойл забременява с близнаци през октомври 2020 г., като всички изследвания показват, че нещата се развиват по план и без проблеми.

Всичко върви добре до 15 март 2021 г., когато тя получава родилни болки.

„Това бе най-силната болка в живота ми. Отидох до тоалетната, където водите ми изтекоха“ – разказва жената от Манчестър.

Приемат я спешно в болница, където тя остава няколко дни за наблюдение.

На 20 март Кейли ражда Арло, който тежи едва 500 грама. Бебето се появява 17 седмици по-рано и не оцелява. Според лекарите причината за смъртта е кръвен съсирек в плацентата.

„Лекарите ме предупредиха, че не очакват вторият близнак да оцелее, като той ще се роди до няколко часа“ – спомня си Кейли.

Снимка: Youtube Screenshot

Нейните контракции обаче спират и тя се прибира вкъщи. Всеки ден ходи на контролни прегледи и 22 дни по-късно чудото се случва.

Астро се ражда на 11 април с Цезарово сечение, тежи само 900 грама, но оцелява! Лекарите решават да преминат към раждане, тъй като установяват отлепване на плацентата.

Снимка: iStock

Кейли споделя, че е била разкъсвана между грижите за бебето и скръбта по изгубеното дете.

„Бяхме купили от всичко по две, както и двойна количка. Беше трудно да гледам постовете в социалните мрежи на другите майки, които имат близнаци“ – признава Кейли.

Тя намира утеха от загубата, като минава през едногодишно обучение за доброволец в интензивното отделение на родилните домове в Манчестър.