Необходими продукти:
500 г леща
1,5 л вода
2 глави лук
1 домат
1 ч. л. сол
1 ч. л. лимонов сок
60 г ситно нарязан спанак
2 скилидки чесън
1 с. л. олио
черен пипер
Приготвяне:
Нарежете на ситно лука и домата и ги пасирайте заедно с олиото за няколко секунди, докато станат на пюре.
Измийте лещата и я залейте с гореща вода. В нея добавете и пюрето от зеленчуците и сложете да се вари на бавен огън (около 20-25 минути). Периодично разбърквайте. Когато зърната на лещата омекнат, добавете солта.
Добавете ситно нарязания спанак и оставете да поври още 15 минути. Подправете с лимонов сок. Нарежете чесъна на ситно и го запържете в олиото. Преди да свалите лещата от огъня, го добавете в тенджерата. Може да подправите с черен пипер.
-
Джоан Колинс – една икона на 92: летен шик и нови филмови проекти (СНИМКИ)
-
Кървавата Луна - ето кога и как да наблюдавате пълното лунно затъмнение (СНИМКИ + ВИДЕО)
-
Ето коя е тазгодишната носителка на титлата „Мис Варна“ (СНИМКИ)
-
Лукс и доза ексцентричност - Роби Уилямс и новото суперимение за милиони (ВИДЕО)
-
Подготовка за градина и училище: силен имунитет преди първия учебен ден
-
Удобството е новата мода: как спортният стил се превърна в ежедневна визия?
-
От Comic Con до гората: П.Е.Ш.О. на Rexona превръща гейминга в екстремен спорт
-
Присъединяването към еврозоната: Какво трябва да знаят онлайн търговците?