Необходими продукти:
500 г леща
1,5 л вода
2 глави лук
1 домат
1 ч. л. сол
1 ч. л. лимонов сок
60 г ситно нарязан спанак
2 скилидки чесън
1 с. л. олио
черен пипер
Приготвяне:
Нарежете на ситно лука и домата и ги пасирайте заедно с олиото за няколко секунди, докато станат на пюре.
Измийте лещата и я залейте с гореща вода. В нея добавете и пюрето от зеленчуците и сложете да се вари на бавен огън (около 20-25 минути). Периодично разбърквайте. Когато зърната на лещата омекнат, добавете солта.
Добавете ситно нарязания спанак и оставете да поври още 15 минути. Подправете с лимонов сок. Нарежете чесъна на ситно и го запържете в олиото. Преди да свалите лещата от огъня, го добавете в тенджерата. Може да подправите с черен пипер.
-
Ивет Лалова запозна бебето с кучето - и разкри как преминава майчинството й (СНИМКИ + ВИДЕО)
-
Стефания Колева за новия им спектакъл с Деян Ангелов: Аз съм гадателка (ВИДЕО)
-
Лица на bTV участваха в наградите Golden Apple Awards (СНИМКИ + ВИДЕО)
-
Ето колко сценични костюми са сменили участниците в „Dancing Stars“ досега (СНИМКИ + ВИДЕО)