Необходими продукти:
500 г леща
1,5 л вода
2 глави лук
1 домат
1 ч. л. сол
1 ч. л. лимонов сок
60 г ситно нарязан спанак
2 скилидки чесън
1 с. л. олио
черен пипер
Приготвяне:
Нарежете на ситно лука и домата и ги пасирайте заедно с олиото за няколко секунди, докато станат на пюре.
Измийте лещата и я залейте с гореща вода. В нея добавете и пюрето от зеленчуците и сложете да се вари на бавен огън (около 20-25 минути). Периодично разбърквайте. Когато зърната на лещата омекнат, добавете солта.
Добавете ситно нарязания спанак и оставете да поври още 15 минути. Подправете с лимонов сок. Нарежете чесъна на ситно и го запържете в олиото. Преди да свалите лещата от огъня, го добавете в тенджерата. Може да подправите с черен пипер.
-
Кристина след „Ергенът: Любов в рая“: С Виктор живеем заедно (ВИДЕО) -
Savex превзе Ring Mall: Игри, подаръци и много настроение с Дани Петканов и Глория Петкова -
Красимир след "Ергенът: Любов в рая": Бях сигурен, че това не е човекът за мен! (ВИДЕО) -
Киара: Към днешна дата нямаме отношения с Красимир (СНИМКИ + ВИДЕО)
-
Savex превзе Ring Mall: Игри, подаръци и много настроение с Дани Петканов и Глория Петкова -
Hellmann’s и шеф Кустев ви питат: Кое ястие за Коледа и Нова година не може без майонеза? (АНКЕТА) -
Защо зимните месеци са сезонът на инфарктите и как да се предпазите? -
Защо шумът в ушите се засилва през зимата?






