Днес ви предлагаме рецепта за нещо вкусно и празнично, и то от професионалиста в областта на готварството кулинарията - Живко Иванов от Lord of The Chefs.
Необходимите продукти за тестото:
200 г брашно
150 г краве масло
1ч. л. разтворимо кафе
1 ч. л. бакпулвер
100 г смлени лешници
Начин на приготвяне:
Смесете брашното и маслото, размесете добре и след това прибавете сухите подправки, като кафето разтворите в половин супена лъжица вода. Омесете гладко тесто и го оставете да почине за 15 минути. След това го разточете на тънко и оформете в кръгла или правоъгълна форма - по дъното и стените на съда. Оставете малка част за капак. Сложете тавата за 30 минути във фризера.
Необходими продукти за пълнежа:
200 г кафява захар
200 г нерафинирана кафява (продава се в по-големите магазини)
200 г сметана
125 г краве масло
300 г настъргана тиква
250 г орехови ядки
Начин на приготвяне:
Смесете двата вида захар, маслото и сметаната в дълбок съд и сложете на котлона. След като сместа заври, прибавете орехите и тиквата и намалете силата на огъня. Гответе, докато започнат да се получават плътни мехурчета в сместа. След това свалете от котлона и оставете да се охлади за 30 минути (не го поставяйте в хладилник).
Налейте сместа във формата върху тестото и отгоре затворете с още един пласт тънко тесто. Намажете с жълтък и печете в предварително загрята фурна на 170 градуса фурна за 30 минути. Извадете и охладете много добре преди да консумирате (най-добре е да се консумира на следващия ден).
С най-добри и вкусни пожелания за весели празници, добри приятели и много позитивни емоции!
Живко Иванов
Живко Иванов
-
Синдромът на съвременната жена: Хипотиреоидизмът зад маската на стреса
-
Очите говорят: какво се променя след 40 и защо не бива да го пренебрегваме
-
Стартира лятната стажантска вълна в Кока-Кола ХБК България и Центъра за споделени услуги на компанията
-
Най-бързата мобилна мрежа в Европа е на А1 България според Ookla