Продукти:
3 яйца
175 г натурално крем-сирене „Филаделфия”
500 г маскарпоне
100 г боровинки
5 с. л. захар
Измийте боровинките, подсушете и ги сложете в тиган на котлона. Посипете с 2 с. л захар. Оставете да поврат, докато захарта се разтопи и се получи сос.
Отделете жълтъците от белтъците. С миксер разбийте жълтъците с 3 с. л. захар, докато стане твърда смес. Едно след друго добавете маскарпонето и крем сиренето и след всеки продукт разбивайте по още 2 минути.
Сипете сместа в кухненски пош и шприцовайте в чаша. Ако не разполагате с такъв, може просто да сипете със супена лъжица. Всеки ред от тази смес поливайте с боровинковия сос. Така освен като вкусове се редуват и цветове, което прави десерта много красив. На върха завършете със сос.
Оставете да се охлади в хладилника за около 30 минути.
Е, вкусно ли е?