Зодиакалният знак е посветен на езическия бог на Слънцето – символ на плодородието и на обновяващата се природа. Свързва се със съзвездието Козирог.

Символът на зодията се основава на първичния шумерски бог на мъдростта Енки с глава и торс на коза и долна част на тялото и опашка на риба.

Козирог с Овен:

Снимка: iStock

Между двамата е възможен брачен съюз. Необходими са обаче компромиси и от двете страни.

Козирог с Телец:

Снимка: iStock

Козирог и Телец ще си допаднат във всяко отношение заради еднаквите мисли и желания.

Козирог с Близнаци:

Двата знака се обичат. Близнаците могат и да се подчинят на грижовния Козирог и да създадат успешно семейство.

Козирог с Рак:

Снимка: Prince Lauder

Ако преодолеят различията, могат да живеят добре. Ако Ракът престане да се дразни от прекалената стабилност на Козирога, а Козирогът се примири с променливите настроения на Рака.

Козирог с Лъв:

Снимка: iStock

Двамата могат да живеят заедно. Козирогът е силно впечатлен от успехите и славата на Лъва и е готов да го подкрепи, за да осигури успех и за себе си.

Козирог с Дева:

 

В отношенията между Козирога и Девата ще цари разбирателство и хармония, защото са много близки по темперамент и житейска философия. Във връзката им ще липсва романтика, въпреки че съществуват добри шансове за успех.

Козирог с Везни:

Снимка: iStock

Ако Везните не преодолеят нежеланието си да спазват реда, наложен от Козирога, а Козирогът не се постарае да разчупи монотонното си ежедневие, връзката им няма да издържи на изпитанията.

Козирог със Скорпион:

Между двамата със сигурност ще прехвърчат искри, ако не решат предварително на кого принадлежи ръководната роля в техните отношения.

Козирог със Стрелец:

Снимка: iStock

Макар и трудно, двата знака могат да намерят допирни точки.

Козирог с Козирог:

Снимка: iStock

Ако двама партньори, родени в Козирог, съжителстват заедно, това решение няма да бъде плод на внезапно хрумване. Ще се понасят лесно и ще са привлечени един от друг, защото всеки от тях може да разчита на другия. Въпреки това рискуват да превърнат живота си в рутинен и лишен от емоции. Семейният им живот би бил скучен, но пък щастлив, заради личните успехи на двамата партньори и радостта, която ще им носят децата.

Козирог с Водолей:

Снимка: iStock

В интимните отношения са различни. Връзката между двамата може да бъде поносима, но в брака ще трябва да положат сериозни усилия, без да имат гаранция за успех.

Козирог с Риби:

Снимка: 7-Second Riddles/YouTube

Отношенията между Козирог и Риби могат да доведат до една приятна и продължителна връзка. Ако връзката им не издържи, причината ще бъде в различния начин на живот на двамата.