Коледното настроение вече е завладяло певицата Цвети Радойчева и малката й дъщеря. Тя сподели емоционални моменти как с 4-годишната Ванеса украсяват голяма естествена елха в двора на своята вила. Не всеки има такъв шанс – да се суети около елха в двора! Момиченцето с голям ентусиазъм кичи гирлянди и красиви играчки по елховите клонки. Дори с майка си се катерят по стълба, за да достигнат по-високите клончета на дървото. Цвети изля напиращите празнични чувства в пост в своя профил във Фейсбук, в който казва колко е важно да сме възможно най-близо до природата и да бъдем естествени и автентични.

„Готови сме с нашата елха в двора на вилата ни! Емоцията да украсим живата ни, вече пораснала елха, беше неповторима. Аз се радвах като малко дете заедно с моята дъщеричка Ванеса! Връзката с природата, смеха, греещите очи, любовта... всичко това е нашата автентичност! Бъдете истински, приятели и се радвайте на всеки миг, който животът ви поднася!”.

Снимка: Личен архив

 

Пред Ladyzone.bg хубавицата сподели още: „За мен Коледа е един от най-вълнуващите празници! Винаги с моето семейство сме посрещали този ден, спазвайки всички наши, народни обичаи. А спомените ми за Бъдни вечер с уханието на вкусни постни ястия, приготвени с много любов от мама, аромата на топла питка, печена тиква и ябълки, са живи и днес. Вярваща съм и никога не пропускам да прекадя с тамян дома си и трапезата, да се помоля за здраве и благоденствие. На това уча и детето си, защото изграждането на духовност в малките, е от изключително значение, за да станат добри хора. А на Коледа тръпна пред баницата с късмети – какво ли ще ми се падне? И сега с удоволствие приготвям всичко това на моето семейство. Но без дух не става, затова всеки, който иска да е щастлив от живота, нека не забравя ценностите, които са ни завещани” – казва певицата.

Рецептата на Цвети за Коледа

Бързо, лесно и вкусно предложение за празничната трапеза предлага певицата – печени ябълки с канела:

На дъното на тавичката сипваме един пръст вода. Подреждаме, предварително добре измитите ябълки и отстраняваме дръжките им. Броят им е според големината на тавачката. Печем ги във фурната на 180 градуса. Когато са готови, ги изваждаме, изчакваме малко да изстинат и ги поръсваме с цейлонска канела.

Цвети не подминава и тежката ситуация, която е надмиснала над света и България, заради пандемията от коронавируса. Изпълнителката споделя, че максимално е ограничила контактите си и се е изолирала далече от града. Прекарва времето с близките си в семейната вила. „След гостуването ми в „Шоуто на Николаос Цитиридис”, което беше преди седмица, въпреки поканите за телевизионни участия, както и за професионални участия, отказвам. Убедена съм, че изолацията е най-добрият начин да се предпазя аз, а и всички хора, от вируса” – заявява Цвети.

Снимка: Личен архив

Колкото и да обича професията си и музиката, Цвети признава, че вече не прави планове, защото не знаем какво ще й донесе следващият ден. Тя предпочита да живее тук и сега и да се радва на миговете, прекарани с любимите хора. Това са и миговете, в които намира уют и топлина.

„Мисля, че основният урок, който трябва да научим от пандемията и ситуацията, в която сме поставени всички, е да не правим планове, а да живее тук и сега с душа! Пазете се е бъдете здрави!”.

  • Виктория Георгиева е вегетарианка и предлага различно празнично ястие
  • Рецептата на Нели Хаджийска за цяло печено прасенце
  • Алекс Кръстева: На Коледа получих предложение за брак от съпруга ми
  • Мила Роберт: "Коледен дух" нямам от дете, стоя със своя си дух по всяко време на годината
  • Ясни са победителите в конкурса "Магията на украсата"
  • "Златната" Християна Тодорова с курабийките на баба и вълшебна Коледа
  • Биляна Гавазова: Прегръщайте семействата си повече и по-силно от всякога!
  • Елена Яръмова: Коледа е любимият ми празник - топлина, уют, обич и вълшебство с цялото семейство
  • Веси Бонева и Яви: Най-хубавата Коледа е тази, която предстои, защото сами творим съдбата си
  • Гласувай за най-добра коледна украса!