Ако направите коледна украса само от естествени материали, ще внесете много естествена красота в дома си. А природата е щедра на всякакви материали, които могат да се използват за целта - шишарки, жълъди, клони, дънери, дървесна кора, мъх и други. Звучи много по-различно от стъклени топки за елхата и хартиени гирлянди с брокат, но е и много по-натурално, екологично и внася голяма доза уют.

1. Свещници с дървесна кора

Увийте около стъклен буркан няколко парчета кора от дърво (за предпочитане от бреза). Пристегнете с канап или друга връв. Бурканът може да напълните с дребни лакомства или да използвате като свещник.

2. Джуджета от шишарки

С малко вълна (или памук) за брадите и филц за шапките, шишарките лесно могат да се превърнат във весели джуджета. Закачете ги на обикновен клон или пък над детските легла. 

3. Играчки за елхата от тесто


Замесете тесто от брашно и сол в равни количества, плюс малко вода. Може да го разточвате и изрязвате с формички за сладки или да го оформяте по какъвто начин ви подсказва фантазията. Преди да изпечете във фурната, направете дупки с клечка за зъби, през които след това да промушите връв, за да ги закачите. Печете на 150 градуса. Фигурките могат да се оцветят с боички за рисуване с пръсти или сладкарски бои.

4. Ангел от дървена лъжица и салфетка

Малката дървена лъжица за подправки лесно може да се превърне в коледен ангел, като просто й залепите крила от салфетка.

6. Топки в лен

Всякакви топки (за тенис на корт или на маса и др.) може да увиете в парче лен и да завържете, за да се получи кесийка с червена панделка. Така се получава ефектна украса с автентичен вид.

7. Клони, шишарки, цветя

Всичко това може просто да съберете артистично в плетена кошница, метална кофа, порцеланова кана или друго и да поставите в ъгъла. Светещите лампички ще придадат още по-жизнерадостен вид на тези природни късчета.

 

  • Как Наум Шопов, Теа Минкова и сестра й Ая събраха 20 000 лева за „Българската Коледа“
  • Екзотика край камината: Коледа с розови пижами в дома на Деми Мур (СНИМКИ)
  • Коледната ваканция на Нина Добрев и Шон Уайт в Аспен, Колорадо (СНИМКИ)
  • 2023 г. за Василена Винченцо – бебе "Меченцо", шофьорска книжка и много гушки
  • Визия „диско топка“ – как да изглеждаме неотразимо в новогодишната нощ (ВИДЕО)
  • Тежка Коледа за Брус Уилис. Съпругата му с откровено видео
  • Иван Масларов от "Фермата" 9 за операцията, през която премина днес
  • Коледа на плажа: Нети се къпе в морето посред зима (ВИДЕО)
  • Балерината Мартина от "Фермата" 9: С приятеля ми сме колеги, живеем заедно от 3 години (ВИДЕО)
  • Ивет Лалова, посочвайки коремчето си: Подаръкът на Симоне за рождения му ден (СНИМКИ)