Поднасяме на вниманието ви четири великолепни, коя от коя по-вкусни и изкусителни, пролетни яйчени салати. Прекрасно и естетично допълнение към гозбите от великденската трапеза.

  • Картофена салата "Пролетни брези"

Продукти:
1 кг сварени картофи
6 сварени яйца
500 г майонеза
200 г черни маслини, почистени от костилките
1 вр. копър
сол

Приготвяне:

Картофите се настъргват на едро. Жълтъците внимателно се отделят от бялтъците на яйцата и се настъргват поотделно. Маслините се нарязват на фини ивици, а копърът – на ситно. В купичка се отделя малко от майонезата, малка част от маслитие иполовината копър. Салата се нарежда в голяма стъклена салатиера, като се редуват един ред картофи, слой майонеза, един ред настъргани белтъци и се посолява на вкус. Следват маслините и копърът. Редуването се повтаря, докато картофите  се изчерпят. Завършва се със слой майонеза и обилно настърганите жълтъци.

Обикновено найлоново пликче се напълва с майонезата, отрязва се върхът и  снего се рисуват вертикални ивици върху салатата (стъблата на брезичките). Върху тях внимателно се поставят парченцата маслини, които да образуват характерните краски на тези дървета. За короните на брезите и тревата под тях се поръсва копърът. За още по-голям ефект основата на брезичките може да декорирате с листенца пресен лук.

  • Гнездо от спагети с пиленца от сирене

В чиния се разстилат различни зелени салати – марула, бейби спанак, рукола, брюкселско зеле. Овкусяват се и в центъра им се поставят навити като гнездо спагети. Взема се меко сирене, което се намачква малко със сметана и се оформят топчета, които се овалват в настърган жълтък или кашкавал.

На финала се прибавят очички от зрънца черен пипер  и човчици и гребен от червена чушка.

  • Салата в лимонови чашки

Продукти:

4 лимона
3 сварени яйца
½ краставица
1 узряло авокадо
200 г шунка
50 г майонеза
50 г заквасена сметана
копър
сол
бял пипер

Приготвяне:

Яйцата, краставицата, шунката и авокадото се нарязват на кубчета. Поставят се в купа и се разбъркат внимателно. Сметаната и майонезата се смесват, посоляват се и се поръсват с  пипер на вкус . Полученият дресинг се добавя към нарязаните продукти.

От върха на всеки от измитите лимони се изрязва около 1/3, вътрешността се издълбава, така че от кората да се получи чашка. За да стоят стабилно в чиниите, дъното на всяка от коричките се изрязва съвсем леко. Лимоновите чашки се напълват със салатата. Декорация от стръкчета копър придават още по-красив и завършен вид.

  • Салата в градинка

Ефектен начин за поднасяне на всяка една салата , която иначе злоядите малчугани биха отказали на момента. Салатата се поднася в прозрачна стъклена купичка, на която предваритерно сме завързали малка панделка от външната страна. После "посаждаме" тревичка от нарязани перця лук. След това градинката се поръсва с цветя, изрязани от моркови и червени чушки. Между тях поръсваме зрънца сварен грах.

  • 6 перфектни предложения какво да правите с останалите сварени яйца
  • 5 традиционни ястия за Лазаровден и Цветница
  • 3 лесни техники за боядисване на яйца
  • 5+1 съвета как да задържим храната, с която сме се запасили, свежа за по-дълго
  • Мусаката на Григор Димитров без заливка
  • Как да си направим майонеза от варени яйца (ВИДЕО)
  • Съветите на експерта: как да запазим марулите и спанака по-дълго време?
  • Ladyzone те предизвиква: снимай се с най-хубавите си токчета у дома. Някои вече го направиха (СНИМКИ)
  • Грим за сини очи - стъпка по стъпка (ВИДЕО)
  • Как е изглеждала Шакира преди 30 години? (СНИМКА)