За Великден тази година - направете тези четири великолепни, коя от коя по-вкусни и изкусителни, пролетни яйчени салати. Те са прекрасно и естетично допълнение към всяка великденска трапеза.
- Картофена салата "Пролетни брези"
Продукти:
1 кг сварени картофи
6 сварени яйца
500 г майонеза
200 г черни маслини, почистени от костилките
1 връзка копър
сол
Приготвяне:
Картофите се настъргват на едро. Жълтъците внимателно се отделят от белтъците на яйцата и се настъргват поотделно. Маслините се нарязват на фини ивици, а копърът – на ситно. В купичка се отделя малко от майонезата, малка част от маслитие и половината копър. Салата се нарежда в голяма стъклена салатиера, като се редуват един ред картофи, слой майонеза, един ред настъргани белтъци и се посолява на вкус. Следват маслините и копърът. Редуването се повтаря, докато картофите се изчерпят. Завършва се със слой майонеза и обилно настърганите жълтъци.
Напълнете пош с майонезата и с него нарисувайте вертикални ивици върху салатата (стъблата на брезичките). Върху тях внимателно се поставят парченцата маслини, които да образуват характерните краски на тези дървета. За короните на брезите и тревата под тях се поръсва копърът. За още по-голям ефект основата на брезичките може да декорирате с листенца пресен лук.
- Гнездо от спагети с пиленца от сирене
Една супер ефектна салата, от която всички гости ще останат изумени.
В чиния се разстилат различни зелени салати – маруля, бейби спанак, рукола, брюкселско зеле. Овкусяват се и в центъра им се поставят навити като гнездо спагети.
Взема се меко сирене, което се намачква малко със сметана и се оформят топчета, които се овалват в настърган жълтък или кашкавал.
На финала се прибавят очички от зрънца черен пипер и човчици и гребен от червена чушка.
- Салата в лимонови чашки
Ако искате нещо много свежо, което ще остави без думи всички на масата - тази салата е точно за вас