.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Здравето на храносмилателния тракт

д-р Вергиния Николова | преди 4 години
Една хидроколонтерапия е равна на 30 клизми

Реакцията на тялото при безпокойство и страх често се проявява в корема - с болки и колики в червата. Наблюдава се и обратното - човек с оплаквания от червата, започва да се чувства по-тревожен и депресивен. Патофизиолозите научно са доказали тази връзка черва - мозък. Затова е важно редовно изпразване на червата.

Как да се справим със запека

Много са домашните средства, които имат слабителен ефект - рициново масло, английска сол, чашата топла вода с мед, ленен извлек на гладно, отварата от майчин лист вечер преди лягане.Не по-малко ефективно за регулиране изпразването на червата действа правилното хранене и редовното пиене на вода (1,5 л дневно). Няма как да не се предотврати запека, ако редовно консумирате свежи плодове. Има негласно правило да не се комбинират 3 различни видове плодове през деня поради риск от разстройство. Затова пък, ако искате да се преборите със запека, може да се възползвате от него.Гарантирано средство срещу запек е клизмата с хладка вода с лъжица зехтин в нея.

Хидроколонтерапия

Това е апаратно прочистване на червата. Тази "машинна клизма" е процес на естествено изпразване на червата. Човек се намира в легнало положение, в спокойна обстановка. Ако при клизмата водата постъпва в ректума и долната част на колона, при хидротерапията водата постепенно се разпространява по цялата дължина на дебелото черво. Специалистите приравняват 1 хидроколонтерапия на 30 клизми. Апаратурата контролира налягането и температурата на водата. Тя увлича фекалии, слуз, продукти на възпалението, газове, които изтичат през тръба. Отсъства неприятна миризма и дискомфорт от спазми или болки. Процесът на хидроколонтерапия е с доказана полезност при следните оплаквания: запек, диария, подуване на червата, хроничен колит, чревни микози, паразити, хронично главоболие, алергиии. Има хора, които се подлагат на хидроколонтерапия за освежаване, други за отслабване.

Важно е да се утвърдят навици за поддържане на всяка система в тялото, в частност изпразването на червата и това да се превърне в стил на живот. Тялото е създадено да бъде здраво, а поддържането му е лична отговорност на всеки човек.

Повече по темата може да научите от аудиозаписа от ефира на bTVRadio, който е част от предаването "За София" от 1.09.2015 г.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите