.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

8-годишно момиче използва бионичната си ръка за първи път (ВИДЕО)

LadyZone | преди 6 седмици
Много се радвам, че ще мога да карам колело и да игря голф с баща ми, споделя малката Мади

8-годишната Маделин „Мади“ Гарднър е родена без лявата си ръка. Въпреки това тя играе футбол, кара ски и обича гимнастиката.

Британската компания „Open Bionics“ създава „Геройска ръка“, първата бионична ръка за малки деца. Мади е най-малкото момиче, получило такава ръка. По неин избор тя е розова.

2111942817.jpg

Поставянето на бионичната ръка отнема по-малко от минута. На гърба на ръката има копче, което я включва. Когато Мади сгъва лакътя си, сензори регистрират електрически сигнали, които се преобразуват в бионично движение.

Всяка „геройска ръка“ се изработва по поръчка в Бристол, Англия. Използват се 3D сканиране и 3D принтер. Тя може да се персонализира с различни цветове и мотиви. Цената на бионичната ръка е 20 000 долара и е платена от здравните системи в големите западни страни, като Великобритания, САЩ, Германия и Франция.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите