.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Илко Биров: Eдинственото по-щастливо нещо от човек без колело е човек с колело

Евгений Милов | преди 18 седмици
Интервю с българския мултиинструменталист и композитор за дебютния му албум "Happy"

"Ако просто повтаряш това, което тълпата повтаря, има риск това да се окаже невярно в някакъв момент. Не мисля, че има нещо, което музиката трябва да бъде. Музиката може да е каквото искаш", казва Илко Биров в специално интервю за LadyZone.

От дълги години Илко Биров e познат като мултиинструменталист и композитор, но сега вече заявява още по-категорично себе си с дебютния албум "Happy".

Happy

Албумът събира чисто нови парчета с всичко добро, което Илко е успял да създаде през последните години. "Happy" изненадва с приятно инди-фолк, кънтри и блус звучене, което е по-типично за бардовете, тръгналия из прашните пътища на Америка. На първо слушане в парчетата има много душевност и интимност, а когато го чух за първи път, възкликнах: Това е българският Боб Дилън!

Повлиян ли е Илко от песните на Боб Дилън, който преди няколко години получи Нобелова награда за литература за творчеството си? Защо е кръстил дебютния си албум "Happy"? И какво е нужно на един музикант, за да бъде щастлив? 

Илко Биров, Иван Алексиев и Константин Кучев
Снимка: Евгений Милов

Отговорите идват директно от Илко Биров във видео интервюто (по-горе), но това не е всичко - заедно с Иван Алексиев (контрабас) и Константин Кучев (цигулка) изсвириха акустично две песни от "Happy" - чуйте по-долу "I'll Be" и "Kara".

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите