Наричат го един от най-обичаните певци сред поетите и един от най-талантливите поети сред певците. Михаил Белчев в стихове, концерти и какво му предстои на сцената. 

Едно специално интервю за "Тази събота и неделя".

С журналистката Албена Атанасова са на път да привършат новата му автобиографична книга, която ще носи красивото име "По-близо до ангела". 

"Знам как се създаваше една песен - как не се спеше нощем, как за една дума сме ровели в душите си, в съня си, в действията си..."

Признава, че е загубил много хора през годините. Но все още има много приятели, на чиято любов се радва. Вярва, че заедно с тях създава за хората музика и поезия, с които ги радва.

"Да им вдигне малко гарда, да бъдат над земята, да не задълбават в катастрофи, войни и природни бедствия!"

Незабравима с текста и музиката си е неговата песен "Пак ще се срещнем след десет години". Каква е любопитната история за създаването й - вижте във видеото. 

"Трябва да имаш отговорност към тези думи и към буквите! Към българската азбука въобще. Благодарен съм, че все още съм жив, дишам, мога да създам нещо, хората могат да ми вярват!"

Едва на 23 г. пише хита "Младостта си отива". Как успява да изживее и предаде текста на песента на тези години и да й даде толкова дълбоко усещане, за да докосва душите на хората и до днес - гледайте във видеото. 

Нови концерти Михаил Белчев подготвя до края на октомври във Варна, а след това в Зала 1 на НДК в София. 

Повече вижте във видеото.