Варненската актриса Кейт Никълс влиза в образа на жена в сериал на bTV „Татковци“, отдадена на семейството. След 18 години като майка и съпруга тя осъзнава, че трябва да се промени, за да не се превърне в даденост за съпруга си. Галя от сериала е типичният образ на домакинята, при това не само в България. 

„Попаднах в „Татковци“ тъкмо когато приключвах снимки с Моника Белучи“ - сподели актрисата в "Преди обед". „Мога да кажа, че тя е напълно естествена, непринудена и изключително любезна към всички.“

Българската актриса добави, че да има общи реплики с италианската филмова легенда е „сбъдната мечта“. Филмът с участието на Кейт и Белучи ще излезе следващата година, уточни българката.

На пробите за сериала „Татковци“ Кейт получава два монолога. Отказва се, защото решава, че не се припознава в текста. После обаче си казва - „Тъпо е да откажеш кастинг“. Все пак отива и дори си тръгва доволна от прослушването.

За Христо Пъдев, чиято съпруга играе в сериала, споделя - „Страхотен е!“. 

Кейт Никълс завършва в Англия, където всички произнасят й името по странен начин. В деня, в който се дипломира в специалност "Актьорско майсторство", директорът на училището, й казва, че не би трябвало да влиза в стереотипи заради името си, затова ще е по-добре да има и друго име. Майката на актрисата се казва Кейт, а баща й - Николай, с фамилия Николов. Така се появява Кейт Никълс - сценичното име на актрисата.

На 13 години заминава във Великобритания в девически колеж в Брайтън. Родителите й искат да й осигурят един „по-летящ старт“. В пансиона няма нито една друга българка и на нея й се налага да се адаптира. Споделя, че най-важното нещо, което е  научила тогава, било, че може да се справи с всичко, където и да отиде.

Варненката имала желание да е актриса от малка. Гледала е стотици пъти на касета филма „Завръщане в Америка“ с Еди Мърфи. От дете има любов към киното, музиката и може би след време това я отвежда за цели три години в Америка. Снима главно хорър филми.

От Драматичния център в Лондон оценяват високо таланта й. Играе в Русия в Шекспировия театър „Глобус“ в пиесата „Цимбелин“и др. 

След прибирането си в България, освен в сериала „Татковци“, се изявява и в Пловдив, където участва в спектакъла на Диана Добрева „Одисей“. 

Цялото предаване "Пред обед" гледайте на btvplus.bg