"Темата с домашното насилие е шокираща. Проблемите с домашното насилие над жени не са от вчера, а не знам да има някой осъден", сподели актрисата Деси Бакърджиева в студиото на "Тази неделя".

Според статистиката една от всеки три или четири жени у нас е жертва на насилие. Алекс Сърчаджиева обаче смята, че реалната бройка е много по-висока, защото много жени се срамуват да признаят, че са жертви на насилие.

"В България има 12 кризисни центъра за жертви на домашно насилие", отбеляза Деси Бакърджиева.

Според статистиката, с която тя разполага, над 1200 са телефонните обаждания на жени, които са жертви на насилие през изминалата година.

"Много често на другия ден те казват "Аз паднах". Искам да им кажа, че един шамар е само началото, много често има следващ", каза Деси Бакърджиева.

"Много често жените търпят насилието заради децата си, но детето също става насилник, виждайки примера в семейството си. И ти влизаш в омагьосан кръг, от който можеш да излезеш само с помощ", отбеляза Алекс Сърчаджиева.

"4000 жени и деца са постъпили в болнично заведение за последните шест месеца според статистика на МВР", каза Деси Бакърджиева.

"България е в челната петица по домашно насилие в Европа", отбеляза Деси Бакърджиева.

Вижте какво още споделиха двете в сайта на bTV Новините.