Популярната певица Михаела Филева сподели в ефира на bTV, че е ставала свидетел на домашно насилие в семейството си. Михаела разказа историята за смелостта на майка си в студиото на предаването „Преди обед“.

Майка ми е била жертва на домашно насилие“, сподели тя. „За щастие не съм бил персонално жертва, но съм била свидетел и е имало моменти, когато съм заключвала тези спомени.

Михаела Филева е само на две години, когато родителите ѝ се разделят, за което тя е много благодарна.

Тази сила, която (майка ми) е проявила, особено в онези години, да вземе детето си и да тръгне от дома на мъжа, който си е позволявал да ѝ вдигне ръка, е нещо, което наистина е променило живота за мен.

Тя обясни, че много често жертвите на насилие, без значение дали са мъже или жени, остават с насилниците заради децата.

Повярвайте ми, изходът е по-добър, когато имаш дете, израстващо в здраво семейство, което може да бъде и от един родител.

Снимка: istockphoto.com

Сега много повече се говори за домашното насилие и въпреки това много жени не събират смелост да си тръгнат. По времето, когато майката на Михаела Филева е избрала да напусне мъжа до себе си, темата е била много по-непопулярна. Въпреки това жената е намерила сили, тъй като според Михаела е човек с много „фин барометър за редно и нередно“. Освен това тя е имала пълната подкрепа на родителите си, което ѝ е дало спокойствие, че има къде да отиде.

Изпълнителката напомни, че покрай пандемията случаите на домашно насилие са зачестили.

Останахме си у дома, имахме повече време с партньорите си под много стрес и наистина се отключваха много равносметки за това този човек, с когото си, за теб ли е или не“, обясни тя. „И за някои от тях тази равносметка е минала през домашно насилие.