Как Михаела Филева намира баланса в отношенията и музиката? Постигнала ли го е с четвъртия си албум "Ин и Ян"? Чуйте в новия епизод на "Малки разговори":

10 години и 4 албума по-късно, Михаела не смята, че да си “тийн певица” е нещо обидно, даже напротив.

Ако съм имала такъв етикет, "тийн изпълнител", в никакъв случай не ми е тежало, защото аз съм била тийн. Знаеш, човек си помни първите най-ярки фенове. Те са били на по 14, сега са едни разкошни дами на по 24/25 и виждаш как продължават да се вълнуват от същите неща, които теб те вълнуват. Готино е.

От първите ѝ песни до настоящия албум “Ин и Ян”, Михаела Филева винаги е била в колаборации.

Кои са желаните и невъзможните музикални партньори за нея?

“Ами различно е. С Жлъч отдавна си обещаваме, пуснах му демо и се съгласи. В случая с Орлин Павлов, песента “Завръщане”, там Орлин ме покани за този дует. Той ми се обади и каза: "Искаш ли да изпеем заедно песента?" Чух я, за мен беше удоволствие и мисля, че за всяко момиче е сбъдната мечта да бъде около Орлин Павлов.”

 

“За втората част от въпроса ти, с кого не бих… Не знам. С всеки един артист, с когото нямаме допирни точки като теми и стилови усещания. Никога не казвай никога… Нямам сякаш такива хора, с които никога не за нищо на света не бих работила. Аз искам да правя музика, която бих слушала, с хора, които ме вдъхновяват.”

За музикалния баланс в новия ѝ албум, Михаела Филева ни разказа:

“В китайската философия "Ин и Ян" е намирането на баланса. Контрастите в случая бяха периодът преди и по време на пандемията. И някак си по много естествен начин се получи албумът да има своите две части - малко по-танцувален, малко по-весел, малко 80-арски звук и малко личен, ако щеш и драматичен. ЕНДО направи между другото обложката, така зад нас. Той направи този artwork, преплитането между перата и бодлите, с голямо отношение и любов създаде обложката.”

Снимка: Евгений Милов

Албумът събира нейни сингли от последните години и изцяло нови парчета. За посланието на “Опора”, една от непознатите песни, Михаела разкри, че:

“Много е трудно да дадеш на друг да бъде опората. Дори за някои хора ми се струва невъзможно. Дори аз самата съм от тях. Даже много често се шегуваме с приятели: “Ти някой ден и диван ще трябва да си преместиш у вас и сама ще се оправиш, научи се малко да си дама.”

“Възпитана съм от много силна жена в лицето на майка ми и някак си примерът, който съм виждала, без значение какъв е полът ти, дали си мъж, дали си жена, можеш да се справяш сам с всичко.”

За промо концертите на “Ин и Ян”, Михаела сподели, че тепърва предстоят и могат да се проследят в нейните социални мрежи.