Тази любовница не е като другите, ще я заобичате, защото е наистина вкусна!
Салатата „Любовница” е изпитана рецепта, интерпретация на класическата кухня, съчетаваща изискан вкус и лекота на приготвяне. Популярността на салатата започна да расте главоломно през последните години.
Салатата съчетава разнообразни, но едновременно достъпни съставки, които създават неповторим вкус и вид на ястието. Споделяме лесната рецепта, за да успеете да зарадвате гостите си на празници, а защо не и във всеки ден, в който искате нещо вкусно.
Салата „Любовница“ – ястие, което ще изненада гостите не само с вкуса си, но и с колоритния си вид.
Необходими съставки:
- 300 г пилешко филе
- 200 г пресни гъби
- 100 г твърдо сирене
- 1 глава лук
- 2 глави цвекло
- 3 бр. яйца
- 250 г майонеза
- 30 г орехи
- Подправки – сол, млян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Сварете пилешкото филе до омекване, охладете и нарежете на малки кубчета.
2. Твърдо сварените яйца охладете, обелете и нарежете на кубчета или настържете на едро ренде.
3. Нарежете гъбите и ги задушете в растително масло до златистокафяво. Към края на пърженето добавете наситнения лук и запържете всичко заедно, докато лукът омекне. След няколко минути всичко ще е готово.
4. Сварете цвеклото до омекване, настържете го.
5. Кашкавалът се настъргва на едро ренде.
6. Вземете съд за печене. Като първи слой се нарежда готовото сварено пилешко филе. Препоръчително е да намажете всеки слой от наредените продукти с майонеза.
7. Следващият слой е с пържените гъби с лук. След тях се разпределят равномерно яйцата.
8. За трети слой смесете настъргано варено цвекло със смлени орехи. Отново намажете с майонеза.
9. Към наредената салата се добавя настъргано твърдо сирене.
10. Поставете готовата салата в хладилника за няколко часа, за да стегне.
Преди сервиране извадете формата и се насладете на цветната феерия. Да ви е сладко!